Browse By

Pascal FEOS u Sirupu!

Ovu subotu (24.10.) u Sirup stiže veliki producent i DJ: Pascal FEOS – čovjek koji bi bio klasik da još uvijek nije itekako aktivan. Kad je mladi Pascal Dardoufas prije 25 godina po prvi puta dobio priliku da se okuša kao DJ, imao je poprilično skučen manevarski prostor: šef kluba u kojem je dobio gažu davao mu je ploče koje mora vrtiti, uz upozorenje da može otići kući čim se cure pokupe s podija.
Pascal F.E.O.S. (skraćeno od: “From the Essence of Minimalistic Sound”) otad je imao sasvim dovoljno vremena da se kreativno razvije i razmaše kao DJ, nadovezujući se pritom na vještine držanja publike u šaci koje je stekao, eto, još u najranijim danima svoje karijere. Techno je bio i ostao njegova stilska konstanta, a sa svakom novom varijablom ostajao je vjeran svojoj artističkoj viziji. Pa je tako u prvoj polovici devedesetih njegov flert s izvornim njemačkim tranceom – čijem je razvoju doprinijeo s izdanjima na legendarnim etiketama Harthouse i Eye Q – okončan nakon što je taj zvuk odmarširao u smjeru pop top-lista, a one nešto kasnije veze s hard/tribal technom raskinuo je pak nakon što je ta scena zaglavila u bezidejnoj kolotečini.
Za Pascala aktivan pristup u stvaranju boljeg techno-svijeta ne staje samo na DJ-ingu i produkciji, pa je stoga s prijateljima pokrenuo i dva labela: Planet Vision (1996.-2003.) te i dalje aktualni Level Non Zero, na kojem danas izdaje većinu svojih stvari ali i pruža prostor novim producentskim nadama. Kao techno-DJ već duži niz godina je itekako na cijeni među hrvatskim klupskim življem, a ako i dalje ne znate zašto je tomu tako – nema bolje prilike za provjeriti od nastupa Pascala F.E.O.S.-a na rođendanskom partyju Petra Dundova!