Browse By

Ovaj vikend plešemo s Moulinexom u Sirupu

Luis Moulinex potječe iz Viseua, gradića u ruralnom srcu Portugala. Nije se baš nalazio u tribal houseu što dominira tamošnjim klubovima i festivalima, jer ga je puno više privlačila nova francuska škola house-not-housea, na potezu od fluorescentnih slatkiša Daft Punk do trzavih rokalica Justice.
Četvrtak, 04.06. Klub Sirup, Zagreb
MOULINEX (GER) , Iva Starkova & Marmat
Početak: 22h, Ulaznica: 30kn do ponoći / 50kn nakon
Učenici te škole raštrkani su diljem kugle zemaljske, i ako imaju što dobro za ponudit, u prilici su probiti se brže nego ikada – zahvaljujući naizgled nepreglednoj, no zapravo odlično povezanoj i efikasnoj mreži mp3 blogova. Zato i neki u polušali takvu glazbu nazivaju «blog houseom», mada se Moulinex na myspaceu zadovoljava s ponešto jasnijim odrednicama disco housea, funka i new wave, a za sebe će reći kako je inspiriran «starom muzikom koja ne zvuči staro».
Uglavnom, sve je počelo tako što je s grupom prijatelja i istomišljenika zasnovao kolektiv D.I.S.C.O. Texas, da bi zatim zapalio blogosferu sa singlom «Break Chops». Uslijedili su remiksi Cut Copy, Cazalsa i naposlijetku Sebastiena Telliera, a u međuvremenu se preselio u München… mada ne zbog glazbe, nego – tako bar on tvrdi – profesionalnih istraživanja vezanih za neurologiju i astrologiju! No, u svakom slučaju, München mu se jako dopao i odlučio je tamo ostati, a svakako mu je imponiralo i to što se obreo u gradu bogatog disco-naslijeđa, u kojem je Giorgio Moroder snimio neke od svojih ponajvećih klasika.
Nedavno mu je pristupio i legendarni Arthur Baker, producent New Ordera i Afrika Bambata-e, s idejom da zajedno rade na reinkarnaciji njegove disko ploce iz 70-ih.
Moulinex je rasplesao više od 800 posjetitelja na after party-u proslogodisnjeg festivala svojim razigranim funky disco ritmovima te ne sumnjamo da ce ovaj PROMO TOUR biti pravi uvod u ono šta vas očekuje u ovogodišnjoj izvedbi Atlantis Summer Challenge-a.