Browse By

Ovaj vikend plešemo s Justin Martinom u Sirupu

San Francisco je među ljubiteljima housea donedavno slovio isključivo kao grad opušteno melodičnog zvuka, no situacija se promijenila s pojavom Dirtybirda, etikete čiju jezgru čine Claude Vonstroke te braća Martin, Justin i Christian. Njihov zvuk često i jest melodičan – ali je bliži europskoj školi tvrdo-melodičnog tech-housea, a mjestimice je i prožet utjecajima hyphyja, iznimno energične varijante plesnog hip hopa specifične za San Francisco. To šarenilo zrcali se i u Justinovom životnom glazbenom putu: od malih nogu je učio svirati klavir, bio opsjednut jazzom, a onda je otkrio drum’n’bass… te potom, naravno, house.

Subota, 20.06. – Sirup
JUSTIN MARTIN (USA)
Pytzek
Početak 22h, Ulaznica: 50kn do ponoći / 70kn nakon

Stariji brat Christian ga je vodio na prve partyje još dok je na njih mogao upasti samo s lažnom osobnom, a kad se nešto kasnije Justin prvi bacio u svijet DJ-inga, Christian mu je znao davati ploče s opskurnim biserima samo zato da bi ih mogao čuti u klubu. Zajedničkim snagama, nazvani jednostavno The Martin Brothers, izdali su prave male klasike uvrnutog housea poput «Stoopit» i «Dum», a Justin je u međuvremenu postao eksponiranija polovica dinamičnog dua – kao producent se premijerno predstavio 2003. sa singlom «The Sad Piano» izašlim na Buzzin’ Fly, labelu Bena Watta, a kroz zadnjih par godina sve je traženiji zahvaljujući nizu lucidnih autorskih stvari i bombastičnih remiksa.
Kao DJ na piku ima mjuzu koja će pošteno protresti klupske zvučnike ali i, kako sam kaže, ima dovoljno melodije i sitnog veza da se uz nju može uživati i u kućnom ambijentu.