Browse By

Otvorenje nove sezone Kontrapunkta uz DJ Lefta


Nakon više od godinu dana stanke, renomirani glazbeni program Kontrapunkt se vraća na klupsku scenu grada Zagreba. Kontrapunkt je u klubu Aquarius  čak 12 godina bio omiljeno okupljalište svih onih željnih vrhunskih inozemnih gostovanja, glazbenih poslastica i odlične zabave. Kontrapunkt se u svojoj dugoj povijesti ponosi gostovanjima preko 200 izvođača (DJ-a, producenata, sastava…), među kojima su neki imali i svoje prve svjetske nastupe prije nego li su postali planetarno popularni kao npr. Gotan Project, Soil&Pimp Sessions.
Većina izvođača se rado iznova vraćala Kontrapunktu i atmosferi koja je zasigurno bila i više nego obiteljska. Uvijek rado viđeni gosti bili su Gilles Peterson, Benji B., Kyoto Jazz Massive, Jazzanova, Simbad, Seiji, a kroz samu klupsku večer prošli su i veliki akteri kao što su Theo Parrish, Carl Craig, brazilski Azymuth, Marcos Valle, Henrik Schwarz, The Cinematic Orchestra i drugi.
Eklekticizam je prva riječ koja asocira na Kontrapunkt. Kao takav prihvaćao je glazbene trendove ali ih je i sam stvarao. Dugo je slovio kao jedna od svjetskih baza za broken zvuk, a na zagrebački plesni podij unio je plesni jazz zvuk, soulful house, broken beats, dubstep, afro.
Nositelj Kontrapunkta je zagrebački DJ i producent Eddy Ramich, poznat po projektima Eddy Meets Yannah i Eddy & Dus. Izdao je ukupno četiri albuma, 50-ak remixeva, desetak singleova te nastupao kao jedan od rijetkih izvođača iz Hrvatske na skoro svim kontinentima. Nakon 12 godina programskog kontinuiteta i godine dana stanke, javila se velika želja publike i glavnih aktera klupske scene da se Kontrapunkt ponovno pojavi.
Kontrapunkt je klupska večer koja sama za sebe govori kroz glazbu, a utvrditi gradivo nikad nije bilo na odmet. Na otvorenje Kontrapunkta 15. prosinca u “Vip club” na glavnom gradskom trgu dolazi poseban gost iz Belgije – producent/dj Lefto. Jedan je od trenutno najtraženijih freestyle/eklektik dj-a, priznati selektor sa zavidnom kolekcijom ploča i fantastičnom tehničkom izvedbom.
Lefto je i desna ruka BBC zvijezdi Gilles Petersonu, jedan je od nositelja Worldwide Festival u Seteu, nositelj je svog stagea na belgijskom Dour festivalu, autor izuzetno popularne emisije na belgijskom radiju Studio Brussel, materijale izdaje na Blue Note Rec., Brownswood, Jazzy Sport… Kontrapunkt i  Lefto odavno se poznaju i savršeno funkcioniraju. Lomeći barijere i pri tome njegujući glazbenu tradiciju predstavljaju publici glazbu na sasvim drugačiji način. Gostovanje Lefta na Kontrapunktu 15. prosinca u “Vip clubu” je događaj koji se nikako ne smije propustiti.
Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 50 kn na blagajni “Vip cluba”, a program počinje u 23 sata.