Browse By

Otkriveni nominirani u kategoriji Best European Act

Zagreb, ponedjeljak, 2. studenoga 2009: Nakon žestoke međunarodne borbe, finski rock bend Deep Insight, ruski pop izvođač Dima Bilan, poljski pjevač Doda, talijanski pop rokeri Lost i turski rock bend MaNga proglašeni su najpopularnijim regionalnim pobjednicima na dodjeli MTV Europe Music Awards – a izabrali su ih MTV-jevi obožavatelji iz cijele Europe. Svih pet izvođača nominirano je u kategoriji EMA Best European Act, a vijest je danas objavio MTV Networks International (MTVNI), u vlasništvu Viacom Inc (NYSE: VIA, VIA.B).
Dodjela nagrada MTV Europe Music Awards (EMA) uživo će se prenositi na MTV-ju iz dvorane O2 World u Berlinu u četvrtak, 5. studenoga u 21 sat po centralnoeuropskom vremenu, a sponzori dodjele su Sony Ericsson, MTV Games / Harmonixov The Beatles™: Rock Band™ i Dell.
MTV Networks International je 12. listopada objavio 22 regionalna pobjednika u okviru dodjele MTV Europe Music Awards. Deep Insight, Dima Bilan, Doda, Lost i MaNga nagrađeni su u kategorijama Najbolji finski izvođač, Najbolji ruski izvođač, Najbolji poljski izvođač, Najbolji talijanski izvođač i Najbolji turski izvođač. Ovi izvođači su u žestokoj borbi sa svim regionalnim pobjednicima dobili najviše glasova publike. Nominirani u kategoriji Best European Act s ukupno najvećim brojem glasova bit će uživo predstavljen na blistavoj dodjeli MTV Europe Music Awards.
Dodjelu nagrada MTV Europe Music Awards 2009 vodit će Katy Perry, a od izvođača će nastupiti Foo Fighters, Green Day, Jay-Z, Leona Lewis, Shakira i Tokio Hotel. U2 će imati kratak nastup pred 10.000 obožavatelja ispred povijesnih Brandenburških vrata u Berlinu, što će biti uključeno u prestižnu Dodjelu. Joss Stone bit će voditeljica digitalne emisije 2009 EMA: Red Carpet Show, a Pete Wentz će voditi emisiju 2009 EMA: All Access. Prezenteri će uz pop/rock fenomene Jonas Brothers biti i Asia Argento, Backstreet Boys, Bar Refaeli, Batista, Boris Becker, Brody Jenner, Jean Reno, Juliette Lewis i Miranda Cosgrove. Više izvođača na dodjeli EMA bit će objavljeno uskoro.
Po broju nominacija na dodjeli EMA 2009. vode Lady GaGa i Kings of Leon sa po pet nominacija. U stopu ih prati Beyonce, koja je nominirana u 4 kategorije.
Dodjela MTV-jevih europskih glazbenih nagrada jedan je od najprestižnijih uživo glazbenih događaja na svijetu. Dodjela nagrada moći će se pratiti putem MTV-ja u 532 milijuna kućanstava diljem svijeta. U 2008. godini dodjela EMA zabilježila je preko 4 milijuna jedinstvenih posjetitelja.
Za više informacija o dodjeli MTV Europe Music Awards 2009 i za glasovanje – posjetite:
www.mtvema.com