Browse By

Otkazani letovi diljem Europe: Nastup Freemasonsa u Osijeku odgođen – zamjena Gramophonedzie!

Osječka publika posljednja dva mjeseca nestrpljivo čeka nastup Freemasonsa u osječkom klubu Bastion, koji je zakazan za subotu, 17. travnja. Organizatori su najavili audio-vizualni spektakl, kojega Osijek duže vrijeme ne pamti. Unatoč svim preparacijama i dobroj logistici, uvijek je prisutan jedan faktor na koji nitko ne može utjecati – majka priroda.  Nažalost, upravo ovih dana priroda je još jednom pokazala svoju nadmoć. Naime, erupcija vulkana na Islandu dovela je u kolaps kompletan zračni promet Velike Britanije, ali i dobar dio Europe. Budući da su Freemasonsi upravo iz Velike Britanije, njihov nastup se zbog više sile morao odgoditi.

No, kako bi event ipak bio održan, te kako bi posjetitelji ostali neoštećeni, We Love Music organizacija predstavlja atraktivnu alternativu – srpsku zvijezdu Gramophonedzie. Iza ovog zanimljivog imena krije se Beograđanin Marko Miličević, koji je svijetu svoj projekt Gramophonedzie prezentirao kroz house hit ‘Why Don’t You’. Kvaliteta ovog DJ-a/producenta vrlo brzo je privukla velike izdavačke kuće Positiva Records i Virgin Records, inače gigante glazbene industrije. Također, Gramophonedzie u DJ izdanju iza sebe broji svirke diljem Europe, a izuzetno je popularan u Velikoj Britaniji. Ovoga ljeta potvrđen je njegov nastup i na Jadranu, no okolnosti u kojima smo zatečeni omogućavaju osječkoj publici da prije ostalih uživa u house ritmovima srpskog virtuoza.
Kako bi zadržali naklonost publike, organizatori će ulaz za Gramophonedzie naplaćivati simboličnih 20kn. Vjerojatno se u ovom trenutku publika pita ‘A što s kupljenim ulaznicama za Freemasonse?’. Naime, nastup Freemasonsa nije otkazan, već je odgođen na mjesec dana, tj. nastup će se održati kroz mjesec dana, također u klubu Bastion. Svi koji su kupili ili na bilo koji drugi način pribavili ulaznice, neka ih spreme na sigurno mjesto. Party uz Freemasonse će se sigurno održati, a novi datum će biti objavljen kroz desetak dana.

Ovom prilikom organizatori se ispričavaju zbog ovakvog scenarija, kojeg ja zaista bilo nemoguće predvidjeti. Također, We Love Music organizacija vjeruje da će Gramophonedzie kao alternativa Freemasonsima biti dobar način da se pokaže da je uistinu riječ o ozbiljnoj i prije svega publici naklonjenoj organizaciji. Na kraju vrijedi istaknuti da će u subotu u klubu Bastion atmosfera biti na visokoj razini, a za to će se pobrinuti dotjerani audio-vizualni identitet ovog eventa.