Browse By

Opća Opasnost u Rijeci!

Petak 11.05. u Stereo Dvorani je rezerviran za koncert istinskih legendi hrvatske rock’n’roll scene. Bend koji su 1992. osnovali dvojica mladih županjaca  Slaven Živanović i Pero Galić. Godinu kasnije objavili su prvi studijski materijal na kaseti nazvan kao i bend  „Opća opasnost“, dok 1994. izlazi prvi službeni album pod nazivom „Treba mi nešto jače od sna“.

Upravo na tom albumu se nalaze hitovi koji su ih doveli na sam vrh tadašnjih ljestvica a pjesme kao što su „Nebeski znak“, „Opća opasnost“ i balada „Jednom kad noć“ se vrte na radio postajama sve do danas. Unatoč raznim izmjenama u postavi benda 1995. izdaju drugi album pod nazivom „Amerika“, a krajem 1997. treći album nazvan „Ruski rulet“ .

To je bio značajan period za bend jer su osvojili mnoštvo glazbenih nagrada i veliku naklonost publike, no početkom 2000-ih bend ulazi u doba stagnacije. Nakon što ih organizatori velikog spektakla Whitesnake 2008. zovu da nastupe kao support bend, ponovno dobivaju motivaciju da se vrate na scenu. 2009. nastupaju kao support band na koncert Uriah Heep, izlazi njihov „The best of“ a 2010. „15 godina… I ovaj grad- live DVD“ te osvajaju međunarodnu nagradu Fender- Roland i Mega Muzika Award po izboru publike za najbolji rock bend u Hrvatskoj. Puni motivacije snimaju i novi album 2011. „Vrati se na svijetlo“ s kojim su poharali top ljestvice i osvojili publiku.

Sama činjenica da su između velike konkurencije upravo oni izabrani za nastup na najvećem rock spektaklu 2011., ispred slavnog Bon Jovi-a dovoljno govori o kvaliteti ovog sastava koji napokon dolazi oduševiti riječku publiku.