Browse By

Omađijajte se uz LET 3!


Dočekali smo i to. Nakon pune 2 godine od zadnjeg nastupa, u Osijek nam ponovno dolaze riječki ambasadori dobre volje i još bolje zezancije, Let 3. Ugostiti će ih dobro poznata bina UFO festivala, na kojoj su i odradili svoj nezaboravni koncert 2007. godine, koji je završio kada je već jutro bilo svanulo.
No, ovaj puta nam Let 3 dolazi i sa ponešto noviteta. Nakon vrlog dobrog uspjeha singla „Omađijaj me“ i uz pripreme novog albuma koji već neko vrijeme kuhaju, ponovno se vratio interes publike za njihovim nastupom. A UFO uz Osječko je tu da tu želju ispuni.
Let 3 je rock sastav iz Rijeke osnovan 1987. godine. Idejni pokretač benda je dvojac koji se sastoji od basista Damira Martinovića Mrleta (prije toga u poznatom bendu Termiti), te pjevača Zorana Prodanovića Prlje, a oni su i danas pokretačka snaga benda.
Do sada su objavili 5 studijskih, jedan live album, te jedan DVD, od kojih svaki ima svoje kultno mjesto u hrvatskoj rock diskografiji. Prvi album „Two Dogs Fucking“ objavljuju 1988. te već samim njegovim nazivom uzrokuju pomutnju na sceni, te lagano stvaraju imidž koji je godinama postao njihov zaštitni znak. Album je nosila genijalna stvar „Sam u vodi“ koju je bend posljednjih godina, na radost brojnih fanova, ponovno uvrstio u svoj koncertni repertoar.

No taj prvi album je ostao više kao predstavnik riječke scene, dok su pravi uzlet na razini države doživjeli poslijeratne 1992. sa albumom „El Desperado“ kojeg je nosio veliki hit „Izgubljeni“. Posebnu pažnju dobiva album „Peace“ iz 1994. godine, sa nekoliko veliki hitova, no umjesto vrtoglavog uspona na vrh scene, Let 3 tada nestaje.
Vraćaju se 2000. godine sa provokativnim albumom „Jedina“, te zanimljivim načinom promocije albuma, najavivši kolektivno samoubojstvo na dan kada album iziđe. Na sreću brojnih fanova, samoubojstvo nisu izvršili, a album je postao instant hit, i Let 3 je napokon bio na vrhu scene. Hitovi kao Tazi Tazi, Profesor Jakov i PNNK postali su nezaobilazni dio playlista raznih partya, a Let 3 možda i najveća koncertna atrakcija u državi.
http://www.youtube.com/watch?v=_VAnhL9Z8wY
Naposljetku, 2005. objavljuju album „Bombardiranje Srbija i Čačka“, njihov zvukom najzreliji album, te utvrđuju svoje mjesto na samom vrhu urbane scene, ne samo Hrvatske, nego i cijele regije.
U Osijek dolaze ponovno nakon 2009. godine, te ne sumnjamo da će fešta biti onakva kakva bude i uvijek, energična, pozitivna, vesela, te glazbeno besprijekorna. Nastup riječkih genijalaca zakazan je za petak, 08. srpnja.
http://www.youtube.com/watch?v=Af9KrVzh8rE
Sve informacije u svezi Urban festa Osijek uz Osječko 2011. možete pronaći na web stranici festivala www.ufo.com.hr, a pozivamo vas da nam se pridružite i na službenom Facebook fan pageu – http://www.facebook.com/#!/urbanfestosijek.
Photo: Zeljko Loncar