Browse By

Objavljena imena DJ-a koji nastupaju na spektaklu Sensation u Srbiji!


Sensation se vraća u Beograd 12. svibnja nakon veoma uspješne premijere održane prošle godine. Beogradska arena pretvorit će se u “Innerspace” spiritualno muzičko iskustvo sa tisućama ljudi iz regije i cijelog svijeta. Bit će noć za pamćenje sudeći po imenima DJ-a koji će nastupiti: Mr. White, Fedde Le Grand, Dennis Ferrer, Daniel Sanchez & Juan Sanchez, Sunnery James & Ryan Marciano i Hardwell.
Mr. White
Sensation rezident sa bijelim licem koji uvijek započinje zabavu i predstavlja publici novi zvuk karakterističan za ovogodišnju temu, “Innerspace”. Njegov zvuk doseže do korjena house muzike, a poznat je po tome što može da zagrije i najhladnokrvnije posjetioce na podiju.
Fedde le Grand
Fedde le Grand je, bez sumnje, jedan od najpoznatijih DJ –a na svijetu. Njegov rad u studiju i na živim nastupima postaje dio legende. Biografiju ovog DJ-a obilježio je hit “Put Your Hands Up For Detroit” iz 2006, kada je Fed dostigao svjetsku slavu. Ta pjesma bila je na prvom mjestu u pet zemalja: Španjolskoj, Rusiji, Finskoj, Bugarskoj i Velikoj Britaniji. Stigla su i priznanja za najbolju underground house pjesmu, najbolju elektronsku pjesmu, najboljeg mladog izvođača na IMDA i nagrada “Club Banger” godine na šestoj dodjeli klupskih nagrada u Miamiu. Njegove remikse tražili su brojni izvođači, među kojima su najveće zvjezde na planeti: Will.i.am, Madonna (za hit “Give It 2 Me”).
Dennis Ferrer
Kada je klupska muzika počela da ide u pravcu afro-housa, Ferrer se tu našao. A zatim, kada je počela da prihvaća miks techna i soula, Ferrer je također bio tu, kao predvodnik pravca, sa svojim savršenim produkcijama muzike. Izgleda da se elektronska muzika razvija sa razvojem Ferrera. Nominiran je za nagradu Grammy za “Dennis Ferrer Objektivity Mix” koju je pjevala Dido “Don’t Believe In Love”. Od Ferrera se najbolje tek očekuje. Uz dubinsko znanje prošlosti i konstantni napredak ka budućnosti muzike, Ferrer ostaje jedan od najznačajnijih DJ-a house muzike, lider i inovator koji uživa u slici koju stvara.
Daniel Sanchez & Juan Sanchez
Umjetnici iz Amsterdama, španjolskog porejkla, braća Daniel i Juan predstavljaju pravu strast na sceni. Obojica imaju odlične solo karijere, uz brojne hitove i nastupe širom svjeta. Kada se udruže na nastupima, pokrenu cijeli podij za igru u tech-house zvuku.
Sunnery James & Ryan Marciano
Nizozemska verzija Swedish House Mafie – Sunnery James & Ryan Marciano su energični duo koji kombinira najbolje vokale sa brzim house ritmom. Čini se da njihov funky house posebno oduševljava posjetioce partya. Ova dvojica najboljih prijatelja postala su slavna širom svijeta po svojoj energiji. Do danas su radili na muzici za Sander Kleinenberg (‘This Is Our Night’), Kaskade (‘Dynasty’), a njihov najnoviji remiks urađen je za Ferry Korstena (‘Ain’t No Stoppin’) koja je objavljena u siječnju 2012.
Hardwell
Hardwell je nagrađivani DJ, producent, menadžer, ljubitelj muzike, novo ime na DJMag Top 100 listi, a jedva ima 23 godine. Postepeno je prerastao u lidera mlađe DJ generacije. Njegovi uzbudljivi i svježi nastupi osvojili su publiku širom svijeta. Na nastupima, Hardwell je uvijek izuzetan, ističe se po svojim izvanrednim tehničkim vještinama, raznovrsnosti muzike te posebnom izgledu. Jedno je sigurno: ovaj novi izvođač će ostati još dugo na sceni.
Ni ovogodišnja tema Sensation-a u Beogradu neće proći bez legendarnog nastupa Mc Gee-a, koji je oduševio posjetioce prošle godine svojom nevjerojatnom energijom.
Regularna prodaja ulaznica moguća je na siteovima: www.sensation.com, tickets.rs i www.gigstix.com, kao i na svim Card Service i Gigstix prodajnim mjestima.
Cijena regularne ulaznice iznosi 7000 dinara (pristup nivoima 100, 200 i 400), VIP Delux ulaznice koštaju 14.000 dinara, (pristup VIP klubu, VIP dekovima, nivoima 100, 200 i 400), a Sky Deluxe karte iznose 21.000 dinara i omogućavaju poseban ulaz, pristup ložama na nivou 300, kao i pristup nivoima 100, 200 i 400 (kontakt za naručivanje vip@insomnia-global.com).
Sve informacije o Sensation spektaklu u Beogradu mogu se naći na adresama:
www.sensation.com
www.ig-see.com
www.facebook.com/sensation.serbia
www.youtube.com/SensationBelgrade
http://twitter.com/SensationSerbia