Browse By

O2 Underground: DJ Lemon @ Oxygene, Osijek

Nakon odličnog lansiranja O2 Underground projekta, priča u klubu Oxygene se nastavlja. Naime, u subotu, 17. studenog u Osijek stiže gost kojeg se rado prisjećaju starije generacije clubbera u Osijeku. Riječ je o DJ Lemonu (ex Crazy Lemon) iz Pule, predstavniku Balance.FM programa, koji je odgovoran za evente poput Rabac Summer Festivala i Stars Night evenata. Lemon je na sceni od 1994. godine, a svoju karijeru obogatio je i produkcijom za etikete poput Renaissance, Discoteca Music i Brown Eyed Boyz Records. Kroz skoro dva desetljeća aktivnog sudjelovanja u elektronskoj sceni, Lemon je Hrvatskoj predstavio neka od najvećih underground imena u svijetu, uz koje i nastupao – John Digweed, Dubfire, Richie Hawtin, Danny Howells, Joris Voorn, James Zabiela i mnogi drugi.

Headlineru večeri podršku će pružiti O2U rezidenti – Omke i Marko Felinger, te Daniel E koji će za DJ pultom proslaviti rođendan. Cijena ulaznice iznosi 20kn, a i ovoga puta vas čeka piće dobrodošlice i happy hours od 23h do 01h, kada će domaća žestoka pića biti pod akcijom ‘dva za cijenu jednog’ i Tuborg 0,33l po cijeni od 10kn. Početak je u 22h, a službeno vrijeme zatvaranja je u 05h.


LEMON – BIOGRAFIJA

Lemon je dio hrvatske elektronske scene od davne 1994. godine i danas uživa status jednog od najznačajnijih imena u Hrvatskoj. Njegov odličan glazbeni ukus, impresivne tehničke vještine iza DJ pulta i prije svega inspiracija omogućili su mu da postane rezident najpoznatijeg slovenskog kluba ‘Ambasada Gavioli’, gdje je često znao držati ljude na podiju svoju maratonskim dj setovima od 9 sati.
Kroz svoju dugogodišnju karijeru, Lemon je nastupio na većini značajnih festivala u regiji, a od njih svakako treba izdvojiti MTV Valkana Beach, Exit, Meet Me Festival, Sindustry Festival i Mayflower. No, njegov najveći uspjeh zasigurno je projekt ‘Balance.FM’, kojemu je cilj promocija elektronske glazbe kroz klupske večeri i festivale poput Rabac Summer Festivala te Stars Night eventa. Carl Cox, Danny Tenaglia, Richie Hawtin, John Digweed, Dubfire, Danny Howells i Joris Voorn samo su neka od imena koje potpisuje Balance.FM organizacija i s kojima je Lemon dijelio mix pult.
2007. godine Lemon se udružuje s izraelskim producentom Shlomi Aberom i izdaje hit ‘Moods‘, za veliki Renaissance label, a samo izdanje podržali su velikani poput Sashe, John Digweeda i Hernan Cattanea. Također, isti uradak licenciran je za tadašnju Renaissance kompilaciju, koji je radio Satoshi Tomiie, ali i za dvostruki CD legendarnog Carl Coxa – Ultimate Carl Cox. Uz Moods, Lemon je izbacio još nekoliko singlova, na izdavačkim kućama Discoteca Music, Brown Eyed Boyz Records i Synthetic Arts.
Trenutno Lemona možete čuti u riječkoj Stereo dvorani na Balance.FM eventima, ali i u slovenskom klubu Ambasada Gavioli, kojem je ostao vjeran godinama. Uz nastupe, Lemon s ostatkom Balance.FM ekipe razvija plan za evente u 2013. godini, ali i aktivno radi na izdavanju novih produkcijskih radova.
INFO
facebook.com/o2.Underground
official.fm/o2underground
twitter.com/o2Underground
vimeo.com/o2underground