Browse By

Novi konceptualni party u Rijeci

Zion noiZ, ilitiga “buka Ziona” novi je konceptualni party u novom riječkom klubu Flilteru koji će se održati 10. siječnja. Zamišljen je kao fuzija reggaea i ostalih njemu srodnih žanrova kao što su dub, jungle, dancehall…, sa većim fokusom na elektroničku glazbu. Organizira ga dnk* crew, održavat će se jednom mjesečno, a Filter će imati prilike ugostiti najbolje snage regionalne reggae/jungle/dub scene.
Na prvi party stižu Rea i JUNGLiST!-a iz Zagreba i FLiP-a iz Motovuna.
Rea se dj-ingom počela baviti 2004., a svojom veselom i plesnom selekcijom dancehalla, breakbeata, reggaea, hip-hopa, grimea i junglea osigurala je u zadnje 3 godine preko 100 nastupa širom cijele Hrvatske te u Sloveniji, BiH i Srbiji, gostujući također na nekima od značajnijih muzičkih festivala u našim krajevima (Pitchwise, Illectric funk, Seasplash reggae festival…). Trenutno jednom mjesečno vodi u Splitu klupski program pod nazivom 4ReaL. Prva je i jedina ženska dancehall i grime dj-ica u Hrvatskoj. Poznata je riječkoj publici po nastupu na drugom SKA&BASS-u, gdje je nastupila nakon Antenata.
Iz zagrebačkog Kingston Sounda stiže nam JUNGLiST!, jedan od njihovih najmlađih i najperspektivnijih članova. Nastupao je na raznim zagrebačkim klupskim večerima, Viva la Pola i Seasplash festivalima, a u zadnje vrijeme i na brucošijadama zagrebačkih fakulteta. Prvi put nastupa u Rijeci, a od njega možemo očekivati stari i dobri oldskool jungle.
FLiP je DJ, MC i producent iz Motovuna u Istri. Član je hiphop grupe PCP za koju radi svu produkciju. Sa PCP-om je nebrojeno puta nastupao u Istri, a često navrati i u Rijeku. Paralelno uz PCP zadnje 2 godine stvara jungle glazbu gdje voli eksperimentirati sa tradicionalnim zvukovima iz cijelog svijeta, a produkcija mu se bazira na drum&bass, jungle i hip-hop zvucima.
Party će otvoriti Vojko Mecena sa patchanka style selekcijom u 21 sat, a predviđeno vrijeme završetka je 5 sati. Upad je 30 kn, bez pretprodaje. (jutarnji.hr)