Browse By

Novi album Obojenog Programa na Exit etiketi


Exit etiketa s ponosom najavljuje novi album novosadskog sastava Obojeni program, pod nazivom “Kako to misliš: mi?”, koji izlazi u petak, 6. travnja na stranici exitmusic.rs. Trinaest pjesama s albuma bit će od petka dostupne za besplatno preuzimanje, ali ni istinski obožavatelji benda i kolekcionari neće ostati uskraćeni za fizičko izdanje albuma, za koje će se pobrinuti izdavačka kuća „Odličan hrčak“.
Deveti po redu album jednog od najutjecajnijih domaćih rock sastava sniman je u novosadskim studijima „Do Re Mi“ i „Standard“, od studenog 2011. do veljače 2012. godine, a mastering je napravljen u „Studiju 150“ u Amsterdamu. Album je producirao basist benda, Bebec, dok je za prvi singl s albuma pod nazivom Da li smo naučili živeti u kapsuli, objavljen u ožujku mjesecu, snimljen i spot, koji možete pogledati na www.obojeniprogram.rs , a ubrzo i na službenom Youtube kanalu Exit festivala.
Po riječima frontmena benda, Branislava Babića Kebre, album je rezultat neprekidnog procesa rada i svakodnevne inspiracije, uz učešće najboljih suradnika. Ovog puta Obojeni program nastupa u neobičnoj muzičkoj postavi – dva basa, bubanj i vokal, koja čini novi album još eksplozivnijim u odnosu na prethodne. Prateće vokale na albumu pjevale su Bilja i Jelena iz sastava Boye, dok dizajn omota potpisuje beogradski umjetnički kolektiv „Škart“. Kao i na prethodnim albumima, Kebra, svojim eklektičnim tekstovima i autentičnim zvukom daje svojevrstan prikaz i kritiku naše svakodnevnice, postavljajući pitanja, ali i ostavljajući prostor da sami tumačimo odgovore. Uostalom, kao što glasi i naziv jedne od pjesama s albuma, „svaka definicija gubitak je slobode“.
Prethodni album Obojenog programa, Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom, objavljen u lipnju 2009. godine, prvo je pravo online izdanje, ali i ubjedljivo najuspješnije izdanje ikada izdano na Exit etiketi. U veljači prošle godine na „We Share Music“ dodjeli Exit Label nagrada Obojenom programu dodijeljena je plaketa za platinastu nakladu za više od 50 000 preuzimanja na exitmusic.rs.
Obojeni Program osnovan je 1980. godine u Novom Sadu, a prvi album objavili su 1990. godine. Jedini su domaći bend koji se pojavio u legendarnoj emisiji iz boljih dana MTV-ja „120 minutes“ i koje je u svoj playlist uvrstio papa alternativnog rocka, John Peel. Za 30 godina kroz bend je prošlo više desetina ljudi, a sadašnja postava pojačana je još jednom bas gitarom. Sastav danas čine Bebec i Ljuba na bas gitarama, Cina na bubnjevima i vokal benda, Kebra.
Obojeni program pripremaju i beogradski koncert povodom promocije novog albuma koji će se 28. travnja održati u klubu Gun.
EXIT label je srpska online etiketa, nastala u veljači 2009. godine kao odgovor na novi način distribucije muzike, sa željom da kvalitetnim domaćim izvođačima pruži što bolju promociju, kako kroz besplatno preuzimanje, tako i nastupima uživo. Na ovaj način Exit stavlja postojeću infrastrukturu i promotivne kampanje za Exit festival i u službu promocije bendova. Exit online etiketa nastavit će predstavljati najbolja imena domaće i regionalne scene, čiji će albumi biti dostupni za besplatan download, i aktivno će promovirati glazbenike s ovih prostora.
Pratite nova izdanja Exit etikete na adresi www.exitmusic.rs.