Browse By

Novi album grupe Markiz – Mikrofonija

U prodaji je novi studijski album grupe Markiz “Mikrofonija”. Drugi album izašao je na tržište tri godine nakon uspješnog prvijenca “Savršeni svijet” koji je grupu Markiz prometnuo u jedan od najznačajnijih zagrebačkih rock bendova te im osigurao dvije nominacije za Porin.
Odličan bend predvođen sjajnom pjevačicom ReD (Ines Mlinarić Stakić) u međuvremenu je doživio i neke izmjene pa je iz benda izašao Alen Kraljić Kralja kojeg je zamijenio Saša Jungić (gitara, klavijature) dok su ostali članovi Luka Putica (bas gitara), Vedran Jozić (bubnjevi) te Andrej Babić (gitara) ostali isti. Autor svih pjesama na albumu je Andrej Babić dok je producentski dio posla preuzeo Srđan Sekulović Skansi, osim najavnog singla “Par lijepih riječi” koji je producirao Denyken, producent i njihovog debitantskog albuma.
Mikrofonija je album na kojem prevladavaju pjesme ljubavne tematike, ali i nekoliko pjesama u kojima se Markiz “obračunava” s aktualnim problemima naše svakodnevice. Optimistična i dinamična pjesma “Jutro” te odlični aktualni hit “Ne budi se” pokazali su se sjajnim odabirom za singlove čime se mogla dobiti jasna slika drugog albuma.
Na albumu se nalazi 11 autorskih pjesama.