Browse By

Na natječaju radionice Pokreni Sirup pobjedile Tetovirane bebe!


U odličnoj atmosferi u prostorima Kluba Sirup proglašen je pobjednički video radionice Pokreni Sirup. Na MTV-u Adria mjesec dana vrtit će se video Tetovirane bebe studenata dizajna Bojana Krištofića i Ane Sekulić!
Stučni žiri sastavljen  od mladih međunarodno poznatih vizualnih umjetnica – Dore Budor, Maje Čule i Line Kovačević te Iana Borčića sa Studija dizajna i Olge Lugović – Ionidis iz Kluba Sirup odučio je da je video Tetovirane bebe najbolji rad koji je proizašao iz radionice Pokreni Sirup koja se tokom travnja održavala na Studiju dizajna. U objašnjenju žirija stoji da ovaj rad od početka do kraja čini cjelinu koja zrači bizarnom energijom te je dobro narativno i estetski zaokružen. Odluci žirija pridodani su glasovi javnosti koji su se prikupljali na stranici radionice.
Pobjednički video:

Proglašenje probjednika izazvalo je ovacije prisutnih, većinom studenata Studija dizajna koji su sudjelovali na radionici i njihovih prijatelja. Svaki od sudionika radionice nosio je majicu na kojoj je bio otisnut motiv iz videa na kojem je radio, čime su studenti na još jedan način prezentirali sebe i rad iza kojeg stoje.
Prisutnima su se obratili mentori na radionici Vedran Kasap, Inja Kavurić i Luka Borčić koji su jednoglasno pohvalili studente na predanom angažmanu i kreativnom potencijalu kojeg su iskazali tokom trajanja projekta. Sanjin Đukić s MTV Adria istaknuo je kako je MTV uvijek bio melting pot kreativaca, a MTV Adria posebno podržava i prati regionalnu scenu na kojoj djeluju kreativci svih profila. „Vaši radovi su odlični, a mi smo oduševljeni čitavom idejom od početka projekta. Što se tiče MTV-a, svi ste dobili pet!“, rekao je Sanjin Đukić studentima.
Prije početka velikog tuluma na kojem su studente rasplesali Basta iz Protokola i Marmat iz Sicko Disca prisutnima se zaključno obratio vlasnik Kluba Sirup Sergej Lugović koji je također izrazio zadovoljstvo projektom koji je otvorio mnoge buduće mogućnosti suradnje aktera uključenih u radionicu Pokreni Sirup. Studente je razveselio iznanađenjem. Klub Sirup odabrat će još jedan video od preostalih radova koji će iskoristiti za promociju svog ljetnog festivala u Puli.