Browse By

MTV Premijera: Dubioza Kolektiv


Od ponedeljka, 27. rujna u 20h, pa sljedećih sedam dana, na regionalnom MTV-ju pogledajte novi spot za pjesmu Valter bosansko-hercegovačkog sastava Dubioza Kolektiv. Singl Valter nalazi se na Dubiozinom albumu “5 do 12”. U spotu se, osim članova benda pojavljuje i doajen bosansko-hercegovačkog glumišta, Vlado Jokanović, koji tumači lik Valtera – ostarjelog i posrnulog super-heroja kojeg je pregazilo vrijeme.
Član benda Brano Jakubović kaže: “Ne mislim da je spot tužan, potpuno je realan. Jedini cilj bio nam je da pokažemo da neće doći novi vođa, izbavitelj, Mesija, drug Tito… Valter je oronuli penzioner koji zadnjih mjeseci nije dobio penziju. Ako hoćete pomoći Valteru, a i sebi, izađite 3. listopada i glasajte. To je jedini način da promijenite stanje u ovoj zemlji.”
Dubioza Kolektiv su objavili 4 studijska albuma. Prvi album koji nosi jednostavan naziv Dubioza Kolektiv izašao je u travnju 2004. godine, nakon čega sastav radi dvogodišnju pauzu u izdavaštvu, sve do lipnja 2006. kada objavljuju album Dubnamite. Treći studijski album Firma Ilegal na tržištu se pojavljuje u ožujku 2008. godine i predstavlja prvo izdanje Dubioza Kolektiva na bosanskom jeziku.
Album 5 do 12, objavljen 2010. godine, četvrti je studijski album Dubioza Kolektiva i predstavlja logičan nastavak Firme Ilegal. Na albumu se kao gosti pojavljuju frontmen Plavog orkestra Saša Lošić-Loša i makedonski bend Superhiks.
Ne propustite premijeru spota za stvar Valter, sastava Dubioza Kolektiv!
Od ponedeljka, 27. rujna u 20h, samo na regionalnom MTV-ju.