Browse By

MTV Movie Awards 2010

MTV je objavio da moć kokica predaje u ruke gledatelja i time im omogućuje da sami odluče tko će biti nominiran za nagrade “MTV Movie Awards 2010.” Glasovanje, koje je počelo u ponedjeljak, 29. ožujka u podne po istočnom (18.00 po srednjeeuropskom) vremenu i koje završava u petak, 9. travnja u 18.00 sati po istočnom (ponoć po srednjeeuropskom) vremenu, svim obožavateljima pruža mogućnost da se prijave na internetsku stranicu MovieAwards.MTV.com i u ukupno 13 kategorija daju svoj glas za svoj najdraži film, mušku i žensku zvijezdu te različite filmske događaje, koji će u razdoblju između 11. svibnja i 5. lipnja, odnosno u vremenu glasovanja o pobjednicima, biti uključeni na konačni popis nominiranih.
Dodjela, koja nastavlja tradiciju jedne od najsjajnijih i najneobičnijih dodjela na televiziji, ove godine donosi tri posve nove i otkačene kategorije: “BEST ASS-KICKING STAR”, “BEST SCARED-AS-S**T PERFORMANCE” i “GLOBAL SUPERSTAR.” Glasovanje će se PRVI PUT u povijesti dodjele filmskih nagrada odvijati na međunarodnoj razini jer će obožavatelji sa svih strana svijeta za svoju omiljenu mušku i žensku zvijezdu moći glasovati u kategoriji “GLOBAL SUPERSTAR (Globalna superzvijezda). Glas za njih moći će dati na lokalnim internetskim stranicama MTV-ja.

Nakon brojenja glasova, slijedi dodjela nagrada MTV Movie Awards 2010, koju će gledatelji, zajedno sa svim ostalim događanjima, moći pratiti na MTV-jevim kanalima u 161 državi diljem svijeta i tu će pasti odluka o konačnom pobjedniku te kategorije. 19. godišnja dodjela nagrada “MTV Movie Awards 2010” prenosit će se UŽIVO u nedjelju, 6. lipnja u 21.00 sat (sata iza ponoći po našem vremenu) iz kazališta Gibson Amphitheatre u Universal Cityju, Kalifornija.
Ove godine priliku za pobjedu ima baš svaki glumac/glumica i baš svaki film, jer sudbinu zlatnih kokica u svojim rukama imaju obožavatelji. U sklopu kategorija, koje se ove godine prvi put predstavljaju, nominacija u kategoriji “BEST ASS-KICKING STAR” mogla bi pripasti Hughu Jackmanu ili Channingu Tatumu, dok bi se u kategoriji “BEST SCARED-AS-S**T PERFORMANCE” na vrh mogle probiti Allison Lohman za “Odvuci me u pakao” i Katie Featherson za film “Paranormalno”. A kad je riječ o kategoriji “GLOBAL SUPERSTAR”, moguće je da će se za laskavu titulu boriti glumački partneri Angelina Jolie i Johnny Depp.
U stalnim kategorijama, kao što je “NAJBOLJI FILM”, ne možemo a da se ne zapitamo hoće li favoriti obožavatelja biti blockbusteri “Avatar” i “Sumrak: Mladi mjesec”, dok se mnogi pitaju hoće li prošlogodišnji pobjednici kategorije “NAJBOLJI POLJUBAC” Kristen Stewart i Robert Pattinson i ove godine uvjeriti publiku i osigurati si nominaciju. A budući da je kategorija za najneobičniji trenutak u filmu, odnosno “BEST WTF MOMENT”, prošle godine oduševila obožavatelje, nudimo je i ove godine i pitamo se hoće li scena kad golać u filmu “Mamurluk” iskoči iz prtljažnika automobila biti dovoljno otkačena da se natječe za kokice? Na ta i druga pitanja mogu odgovoriti samo gledatelji MTV-ja jer će njihovi glasovi odlučiti o konačnim nominacijama.
Kategorije dodjele nagrada “MTV Movie Awards 2010” su:
NAJBOLJI FILM (glasovanje će teći sve do i tijekom svečanosti dodjele “MTV Movie Awards 2010”)
NAJBOLJA KOMIČNA ULOGA
NAJBOLJI NEGATIVAC
NAJBOLJI POLJUBAC
NAJBOLJA TUČNJAVA
NAJBOLJA MUŠKA ULOGA
NAJBOLJA ŽENSKA ULOGA
NAJBOLJI GLUMAČKI PROBOJ (GLUMICA)
NAJBOLJI GLUMAČKI PROBOJ (GLUMAC)
BEST WTF MOMENT (NAJBOLJI “WTF” TRENUTAK)
*GLOBAL SUPERSTAR (GLOBALNA SUPERZVIJEZDA (Nova kategorija)
*BEST ASS-KICKING STAR Nova kategorija)
*BEST SCARED-AS-SH*T PERFORMANCE (Nova kategorija)
O konačnim nominiranima dodjele nagrada “MTV Movie Awards 2010” u 13 stalnih i novih kategorija odlučit će obožavatelji. Od 29. ožujka do 9. travnja mogu posjetiti MovieAwards.MTV.com (www.MovieAwards.MTV.com) i tamo dati svoj glas za svoj najdraži film, najbolje filmske trenutke i glumce, koji će biti uključeni na konačni popis nominiranih. Glasovanje o pobjednicima potom će se odvijati od 11. svibnja do 5. lipnja. Kao partner u glasovanju, uključujući kategoriju za “NAJBOLJI FILM”, dodjeli se ove godine prvi put pridružila kompanija Starbucks Coffee. Borba u toj kategoriji, koja je uvijek nešto posebno, trajat će sve do, pa čak i tijekom dodjele nagrada. Službena stranica dodjele nagrada “MTV Movie Awards”, gdje gledatelji mogu glasovati i pročitati najnovije vijesti o ovogodišnjoj dodjeli, je MovieAwards.MTV.com; pogledajte snimke najupečatljivijih događaja prošlogodišnje dodjele; pogledajte kompletni popis pobjednika 2009. godine i nemojte propustiti intervjue sa zvijezdama, koje su svoja mišljenja i komentare davali sa zlatnog tepiha.
Dodjelu nagrada “MTV Movie Awards” 2010. potencijalno će, preko MTV-jeve globalne mreže 65 kanala, koji sežu u 641 milijuna kućanstava diljem svijeta, gledati više od 1,2 milijarde ljudi. Osim toga, MTV-jeve programske sheme i sadržaji će preko više od 200 poslužitelja digitalnih medija po svijetu obuhvatiti cijelu interaktivnu zajednicu.