Browse By

MTV Godskitchen festival u Papayi: Swedish House Mafia, Gareth Emery, Arno Cost, Above&Beyond…


Svjetska dance atrakcija SWEDISH HOUSE MAFIA otvara trodnevni glazbeni Festival MTV – GODSKITCHEN koji se u novaljskoj PAPAYI održava od 11. do 13. kolovoza. Hit ljeta ONE SWEDISH HOUSE MAFIE, koji ne silazi s vrha svjetskih glazbenih ljestvica, nastao u suradnju s američkim producentom PHARELLOM, garancija je da će upravo njihov nastup biti proglašen, ako i prošloga ljeta (2009.), najboljim partijem ljeta u PAPAYI.
Klub PAPAYA po prvi puta postaje mjesto zajedničkog Festivala dva svjetska superbrenda glazbene televizije MTV i britanske produkcijske kuće GODSKITCHENA. Nakon godina etabliranja na britanskoj glazbenoj sceni GODSKITCHEN je danas superbrend koji stoji iza mnoštva odlično organiziranih festivala, događaja, produkcija albuma… GODSKITCHEN se od sličnih događanja razlikuje po uvijek jedinstvenoj arhitekturi i uređenju samog prostora, multimediji, te vizualnoj i zvučnoj kulisi koja krasi svaki njihov projekt. Ista organizacija stoji iza jednog od najuspješnijih europskih festivala Global Gathering. Regionalni MTV drugu godinu zaredom pleše u klubu PAPAYA, a svi će gledatelji ove najpoznatije svjetske glazbene televizije putem televizijskog prijenosa i reportaža s mjesta događanja – iz novaljskog kluba PAPAYA, moći uživati u najboljim izdanjima ultimativne ljetne zabave.
Festival 11. kolovoza otvara najtraženija svjetska dance atrakcija SWEDISH HOUSE MAFIA čiji je nastup prošlog ljeta u PAPAYI proglašen naboljim partijem ljeta 2010.
11.08. / SWEDISH HOUSE MAFIA – najpoznatiji švedski glazbeni proizvod posljednjih deset godina suvereno drži tron glazbene industrije, a iza zaraznih ritmova trojca zvanog Swedish House Mafia stoje velikani produkcije: Steve Angello, Axwell i Sebastian Ingrosso. Umjetnost koju stvaraju u studiju pojedinačno predstavljaju na svjetskim festivalskim i klupskim pozornicama čitave zemaljske kugle. Prilika da ih vidite skupa u sastavu Swedish House Mafia je jako rijetka, a počašćene su jedino najpoznatije svjetske destinacije poput Miamija i Ibize. Na toj karti nezaobilaznih destinacija od prošle godine stoji i zastava kluba Papaya. Prošlogodišnjem nastupu Swedish House Mafie u Papayi svjedočilo je više od 5000 gostiju iz cijelog svijeta. Ove godine ovaj „titanic trio” u Papayu dolazi opravdati titulu najboljeg nastupa iz 2009-e!

12.08. / GARETH EMERY – je jedno od najkonstatnijih imena današnje klupske scene kojem će nastup u Papayi na drugom danu MTV presents Godskitchen festivala u četvrtak 12. kolovoza biti ujedno i premijerni nastup u Hrvatskoj. Njegovu globalnu prisutnost na sceni i svjetsku popularnost dokazuje i visoko pozicionirano 9 mjesto na svjetskoj top listi Dj-a prema Dj Mag Top 100. Podatak da je prije svoje 30-e godine kao jedini DJ dotaknuo nedodirljivu top 10 listu govori da je pred njim obećavajuća karijera. Svi ljubitelji trance pravca zasigurno će bit oduševljeni nastupom Gareth Emery, jer u svijetu clubbinga upravo on slovi kao jedan od najboljih Dj-a te izvanredan animator publike na plesnom podiju.
13.08. / ARNO COST / AFTER BEACH PARTY – jedan je od najmlađih ali i najtalentiranijih francuskih producenata i DJ-a koji je u vrlo kratko vrijeme zasjeo na sve vrhove svjetskih Top lista. Njegova produkcija oduševila je mnoge poznate i već eminentne svjetske producente, a sam ARNO COST kaže da je oduvijek bio fasciniran glazbom. Stoga ne čudi što je već s 23 godine (23 rođendan je proslavio u klubu Papaya prošlo ljeto pred 4500 gostiju!) postao simbol najvećih klupskih, ali i festivalskih manifestacija diljem svijeta. Njegov talent su prepoznali velikani dance scene, a njegov hit Magenta podržali su već tada iskusne kolege i legende poput Pete Tonga, Sebastiana Ingrossa, Tom Novya i dr. Popis osoba koji danas traže glazbeni pečat ovog mladog producenta iznimno je velik, a spomenom imena David Guetta kojemu je Arno Cost u 2008. godini napravio par remixeva za njegov album dovoljno govori o njegovom iznimnom potencijalu.

13.08. – ABOVE & BEYOND – Nema potrebe previše opisivat značaj niti reći nešto novo što već nisu napravili u svojoj karijeri. Vlasnici su jedne od najcjenjenijih te utjecajnijih diskografskih kuća u svijetu. Above & Beyond također će po prvi puta nastupat u Hrvatskoj, u klubu Papaya na zadnjem danu MTV presents Godskitchen festivala. Njihovoj popularnosti i prilagodljivosti u prilog idu nastupi na tajnim zabavama za svega 200 ljudi u Japanu, preko spektakularnih nastupa na plažama Brazila za preko milijun ljudi. Brazil će zamijenit plažom Zrće na zadnjem danu festivala u petak 13. kolovoza. Uvod u nastup Above & Beyond odsvirat će jedan od najcijenjenijih DJ-a među trance publikom, repsektiran kao producent ali i kao DJ – Andy Moor!
Središnji ljetni Festival MTV GODSKITCHEN u PAPAYI će pratiti i brojni inozemni novinari i predstavnici medija od kojih se oni iz velike Britanije na otok Pag vraćaju po drugi puta ovog ljeta.
PAPAYA klub nalazi se u mjestu Novalja na otoku Pagu. Prekrasna pješčana plaža u uvali Zrće posljednjih je godina postala jedno od najboljih mjesta za vrhunsku zabavu na otvorenom u ovom dijelu svijeta. Sam klub otvoren je 2002. godine. i prostire se na 3000 m2. Smješten je na samoj plaži tik uz Jadransko more što gostima pruža vrhunski osjetilni užitak. Klub je izgrađen od prirodnih, ekoloških materijala – kamena i drva, kako bi se što bolje uklopio u okruženje mediteranskog podneblja. Za nastupe brojnih svjetskih DJ zvijezda organizatori programa su morali osigurati vrhunske produkcijske uvjete pa tako klub ima najbolju vizualnu i zvučnu kulisu u ovom dijelu Europe što posebno veseli brojne ljubitelje urbane glazbe.
Klub već osam godina promovira isključivo urbanu glazbu, te spada u sam vrh svjetske glazbene scene.