Browse By

Modeplex premijerno u osječkoj streljani Pampas

Osijek Summer Adventure se nakon trogodišnje pauze vraća na scenu, i to na jedno od omiljenih party destinacija osječkih partijanera – streljanu Pampas. Ovog puta premijerno u Hrvatskoj slušamo njemačkog ethereal i melodic techno predstavnika u usponu; talentiranog DJ-a i producenta koji se krije iza imena Modeplex. Party se održava u subotu, 15. lipnja, a uz uzbudljivog headlinera nastupit će još Mozer, rezident zagrebačkog Tanzen Kollektiv serijala te domaćin Marko Felinger. Cijena ulaznice u pretprodaji je 40 kn (Campus Caffe), a na ulazu 60 kn.

Modeplex je jedan od producenata koji svojom glazbom predstavlja priču; prožetu modernim pristupom melodičnog techno zvuka po kojemu je i postao prepoznatljiv. Vrlo brzo pokazao se kao osvježenje među njemačkim kolegama, ali i na međunarodnoj sceni, ponajviše zbog jedinstvene konstrukcije vlastitih kompozicija i savršenog sklada hipnotičkih ritmova, bogatih tekstura i očaravajućih melodija koje zadiru duboko ispod površine.

Ako bi morao opisati svoj stil, tada bi to bila kombinacija deep i melodičnog (ethereal) techno zvuka koji nakon slušanja čvrsto ostaje u podsvjesti. Kao potvrda kvalitete, Modeplex produkciju uočili su Oliver Koletzki i mentor Soul Button te ga uvrštavaju u kataloge svojeg Stil Vor Talent odnosno Steyoyoke labela; trenutno jedno od najjačih etiketa iz melodic techno domene. Naporan rad u studiu konačno se isplaćuje jer brojna izdanja iza kojih stoji Modeplex dobivaju samo pozitivne reakcije publike, ali i kolega koji bez sumnje garantiraju da njegovo vrijeme tek dolazi.