Browse By

Misjah u Fun Academyu

U riječkom klubu Fun Academy u subotu 22. studenog nastupiti će Nizozemac DJ Misjah, pravim imenom Misha van der Heiden koji se proslavio još u 90-ima sa stvarima poput ‘Access’, ‘The Club’, ‘Keep Your Love’ sa tada jedne od najjačih etiketa – X-Trax. No, krenimo redom, njegova biografija započinje 1984. godine kada je skupio dovoljno novaca da si kupi svojih prvih par komada glazbene opreme. Prodao je svoj scooter za dva gramofona i kupio još sampler, klavijature i sequencer. Nije prošlo dugo vremena i već je bio pripremljen izdati svoj prvi track pod imenom “Dyewitness”.
Poslije nekoliko izdanja ga je Midtown Distribucija pitala ako bi počeo sa labelom za njih, i tako je nastao legendarni svima znani X-TRAX Records. Misjah je tako počeo raditi stvari sa njegovim prijateljima: Tim-om, Jeroen-om (Groovehead) in Piet-om (Jean-Pierre). Neke stvari koje sigurno prepoznajete na svima Retro techno partyima: Trippin`Out, Access, The Club – Special Acid Edition, Watch Them Dogs, Funky Drive, itd… Svi ti nabrojani hitovi su izazivali i prouzročili pravi kaos na plesnom podiju ’95 pa i dan danas kad se puste svugdje u svijetu.
Po velikom uspjehu sa X-Trax je počeo dobivati puno bookinga širom svijeta, i od tada na dalje istesao njegov vlastiti hard, funky i u zadnje vrijeme minimal-tech-house DJ stil, te otvorio jos nekoliko labelova kao što su ReRun i Hisjam Records. Vrtio je u raznim klubovima, rave-ovima, radijskim postajama, internet show-ovima po cijelom svijetu. Sam za sebe kaže da ne voli Live Actove jer je previše zamora sa cijelom opremom koju trebaš za pravi istinski Live Act da to na nešto i izgleda, zato se radije drži dj-anja. Kaže da nikad nije zadovoljan sa svojim nastupom, jer je veliki perfekcionist.
– Uz njega sviraju Make te Matt, a u ‘šarenoj sobi’ vas na house veselici očekuju Moffous, Claus Cottini te Sebb. Ulaz je popularnih 40 kn do ponoći te 50 kn nakon.