Browse By

Ministry of Sound i Hed Kandi u splitskom Imperiumu


Ovog vikenda, 29. i 30. lipnja, započinju mjesečne odnosno tjedne rezidencije Ministry of Sounda i Hed Kandia u splitskom Imperiumu koji će ugostiti po jednog rezidenta iz svake izdavačke kuće. MINISTRY OF SOUND – svjetska klupska atrakcija i najpoznatiji brand za plesnu glazbu, noćnu zabavu i “clubbing”održat će 3 ljetna nastupa u Imperiumu odnosno po jedan mjesečno a serijal započinje u petak, 29. lipnja uz Shane Kehoe-a iz Irske.
Kao službeni Ministry of Sound Tour DJ svirao je u najboljim klubovima na svijetu od Hong Konga preko Moskve, Abu Dhabia ili Ibize. Poslije toga nastavlja turneje po Brazilu, Kolumbiji, Indiji i ostatku Europe. Konstantno radi na etabliranju svog imena pa često nastupa uz goste poput Erick Morilla, Pete Tonga, Mark Knighta, Deep Disha, Mobya ili Sander Kleinenberga. Kada radi u studiju produkcije koje izlaze van potpisuje se pod pseudonimom “Kehoe and Harmony”.
Nathan Cozzetto, prvi gost Hed Kandi tjedne rezidencije u Imperiumu koja će trajati redovito svake subote od 30. lipnja do 25.kolovoza, karijeru je započeo 2005.g., te od tada njegov rad konstantno ide naprijed posebice od kada ga je primjetio Roger Sanchez.Od 2011.g. redovito izdaje na kompilacijama Hed Kandia.
HED KANDI, osnovan 1999.g. razvio se od skromne izdavačke kuće u globalni fenomen. Njihov katalog narastao je već na preko 80 izdanja albuma ili kompilacija, 3 britanska top 10 singlea i preko 40 hitova diljem svijeta. Hed Kandi danas predstavlja svjetski poznatI i priznati brend koji je skoro i sam postao glazbeni žanr i nije ga nimalo teško definirati. U pitanju je odlična klupska glazba prožeta uzbudljivim sexy ritmovima.
Na izdanjima dominiraju vokali, soulful house, američki garage i glittering disco, nešto mračnija strana klupske glazbe s dosta electro vibracija ali i deep, soulful, bar, lounge i chillout ritmovi.
Hed Kandi je postao životni stil a o tome svjedoče mnogi podbrendovi koji su se do danas razvili iz ove kuće – aviokompanija; modna linija; audio oprema i slušalice;radijska emisijate Hed Kandi partiji i barovi. Dizajn njihovih kompilacija krase zavodljive ilustracije lijepih žena što ovoj priči daje jednu posebnu važnost.