Browse By

Massive Attack ponovno u Zagrebu

edp3508-001-MF
Nakon šest godina čekanja, po novu dozu trip-hopa navratite 06. studenog 2009. u zagrebački Dom sportova gdje će britanski dvojac u sklopu svoje nove turneje predstaviti posljednji, još neimanovani album. Pionire trip – hopa, bristolsku grupu Massive Attack hrvatska publika je već imala prilike slušati i gledati 2003. godine na zagrebačkoj Šalati kada su priredili nezaboravno audiovizualno iskustvo. Šest godina poslije, Robert „3D“ Del Naja i Grantley „Daddy G“ rade na novom albumu, kreću na novu turneju i ponovno dolaze u Zagreb, ali ovaj put u Dom sportova.
Tijekom turneje koja počinje u Londonu, a završava u Švicarskoj, članovi benda planiraju promovirati svoj posljednji peti studijski album kojeg će završiti u jesen i koji su započeli pod radnim naslovom ‘Weather Underground’, ali su ubrzo odustali od tog imena. Popis pjevača koji će izvoditi pjesme ili dijelove pjesma impresivan je, a takav je i line up zvijezda s kojima su do sada surađivali tijekom dvadesetogodišnje karijere – Madonna, David Bowie, Tricky ili Sinead O’Connor su samo neke od njih.
Koncerti ovog dvojca (nekad trojca kad je u grupi bio Andrew Vowles popularno zvani Mushroom ili Mush) koji je neobično ime dobio po zabavi koja se održavala u velikom skladištu, a na koju su članovi benda voljeli ići tijekom ’80-ih, uvijek pružaju i neponovljiv vizualni doživljaj zbog originalnih scenografija u čijem idejnom stvaranju često sudjeluje i osnivač grupe Robert Del Naja, poznatiji kao ”3D” koji je prije bavljenja glazbom – crtao grafite.
Massive Attack u svojoj bogatoj glazbenoj prošlosti ima nekoliko studijskih albuma: Blue Lines, Protection, Mezzanine, 100th Window, a izdali su i album remixeva No protection na kojem je radio Mad Professor. Grupa je izdala i singlove Any love, Daydreaming, Unfinished sympathy, Safe from Harm, Massive Attack EP, Sly, Protection, Karmakoma, Rising son, Teardrop, Angel, Inertia Creeps, Special Cases, Butterfly Caught i Live with me. Kreativnu energiju uložili su i u izradu soundtracka za film Danny The Dog kojeg je režirao Louis Leterrier, a publiku su počastili i dvjema kompilacijama Collected i Singles 90/98.
Ulaznice za zagrebački koncert kreću u prodaju 20. svibnja 2009. po jedinstvenoj cijeni od 220 kuna, a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketproa kao i putem internet stranice www.ticketpro.hr. Za više informacija posjetite www.lupapromotion.hr.