Browse By

Mars Festival: Potvrđena nova imena i ljubav s Europom


Gotovo je završen line up glavne pozornice Mars Festivala smještene u dvorištu Jedinstva. Čast da zagriju publiku prije Skunk Anansie dobile su perjanice riječke scene – Grad, Father i Quassar.
Kultni riječki bend Grad čiji počeci sežu još u osamdesete smatra se jednim od koncertno najjačih bendova s tog područja i to će pokazati 28. svibnja na Marsu. Bit će to ujedno i njihovo prvo pojavljivanje u Zagrebu nakon puno godina te neposredno uz objavu novog studijskog albuma „Ne“ kojeg najavljuje sjajan prvi singl „Praznik“.
Grad spada u onaj uski krug bendova koji su svakim novim albumom držali korak s recentnom svjetskom rock produkcijom što se jako dobro čuje iz njihovih najpoznatijih pjesama. U osamdesetima su izletili hitovima „Ima li nešto“ i „Vodi me“, devedesete obilježili s „Biti normalan“, nulte sa „Eni“, „Glad“ i „Nebo“, dok će kraj desetljeća sigurno pamtiti po „Prazniku“ i „Milijun“, istaknutim favoritima albuma „Ne“.
Sve njih moći će se čuti na glavnoj pozornici Marsa.
Grupa Father osnovana je 2000. godine i nakon nekoliko godina građenja u demo svijetu snažno se probila 2005. svojim fenomenalnim debijem „Inspirita“ čiji tekstovi su u potpunosti bili na engleskom i čiji zvuk je bio veliko osvježenje za našu scenu. Jezična barijera kod Father se nije nimalo osjetila, štoviše, grupa je to odlično iskoristila za proboj na strano tržište. Povijest bilježi i da ih je slavni Bruce Dickinson puštao u svojoj emisiji na BBC-u, što im je sigurno pomoglo na nekoliko dugih europskih turneja koje su pratile izlazak njihovog albuma u Britaniji.
Na domaćem terenu Father su upisali više od stotinu nastupa na svim najbitnijim festivalima i koncertnim prostorima te rame uz rame s najvećim imenima naše scene.
Na glavnoj pozornici Marsa premijerno će izvesti i nove pjesme s albuma koji izlazi na jesen.
Propaganda je naziv novog singla grupe Quassar koji najavljuje skori izlazak njihovog novog albuma. Pripadajući videospot u režiji Kreativnog odjela imao je premijeru prošli tjedan u Rijeci, a masteringom snimke pozabavio se Joe Frigoletto, poznati američki producent i dobitnik Grammyja koji je dosad surađivao s imenima poput INXS, Alice In Chains i Blondie.
Quassar je domaću publiku osvojio prije par godina originalnim zvukom, odličnim singlom „Ti“ i nastupnim albumom „Neki drugi svijet“.
Uz Facebook fan stranicu koja raste iz dana u dan, lansiran je i web site festivala na www.marsfestival.net.
Mars Festival i kino Europa su u ljubavi! Nije to nikakvo čudo. Kultno kino i centralno mjesto kulturnog i zabavnog života grada Zagreba prirodan je partner festivalu kao što je Mars.
Od subote 1. svibnja u Varšavskoj 3 moći će se kupiti ulaznice za naš festival, a slijedećih tjedana očekuju nas Mars Warm Up partyji o kojima više uskoro.
Ulaznice po cijeni od 230 kn možete kupiti na službenim prodajnim mjestima:
Dallas Shop Zagreb – Masarykova 6
Dallas Music Shop Rijeka – Splitska 2a
Dallas Music Shop Split – Narodni trg 14
Kino Europa – Varšavska 3
Močvara – Trnjanski nasip bb
Dancing Bear Zagreb – Gundulićeva 7
Rockmark – Berislavićeva 13
Dirty Old Shop – Tratinska 22
i svim prodajnim mjestima Eventima.
Na dan festivala cijena ulaznice iznost će 270 kn.
(Izvor: Net.hr, 30.04.2010.)