Browse By

Markus Schulz u Inboxu!


– Da, dobro ste pročitali, naslov je točan! Jedan od najpopularnijih DJ-a današnjice, Markus Schulz dolazi ovaj vikend, 22.05.2010. u susjednu nam Sloveniju, u poznati ljubljanski klub InBox. InBox ovim eventom otvara seriju evenata pod nazivom Trance ClubNight, čime želi svim ljubiteljima elektronske muzike ponuditi vrhunske trance događaje sa svjetskim DJ imenima.
Osim Eureke! Limited, koja će se i dalje održavati petkom na malom flooru, plan je da i Trance ClubNights postane tradicija. Trance muzika sa DJ-ima kao što su Tiesto, Armin van Buuren, Above & Beyond, Paul van Dyk, Ferry Corsten, Markus Schulz, ATB, Paul Oakenfold, u posljednjih nekoliko godina „opsjeda“ svjetske DJ ljestvice, klubske i festivalske line up-ove i kao žanr je pokazala, da joj popularnost nije ogranična samo na Nizozemsku, nego je ona na globalnoj razini. „Be Trance and Dance!“

– Svaki trance fan je upoznat sa likom i djelom Markusa Schulza, ali unatoč tome ponoviti gradivo nije na odmet. Ključne riječi Markus Schulz na Wikipediji daju podatke da se radi o Njemačkom trance DJ-u i producentu koji trenutno boravi u Miamiu u koji je emigrirao sa 13 godina. U početku se bavi house muzikom, a prvu pravu priliku grabi 1993. napravivši remix „Sagat – Why is it? (F** Dat) za Pete Tong-ov FFrr label.
1998. snima „You Won’t See Me Cry“ za Plastik Records (njegov prvi label). Eve Records uzima to izdanje i Markus-ov zvuk se počinje širiti internacionalno. Schulz-ova DJ karijera ide paraleno sa njegovim produkcijama. Počinje stavljati fokus na zaleđe između Trance-a i Progressive-a i na taj način dobija sve veću i veću publiku. 2004. potpisuje za David Lewis Productions agenciju (dom trenutnog broj 1 DJ-a, Armin van Buuren-a). Postaje uobičajeno ime na line up-u najvećih klubova, arena i festivala, gdje pušta svoj jedinstveni zvuk, trance-progressive hybrid i to na tjednoj bazi. U Europi nastupa na Trance Energy-ju, Transmissionu, Nature One, te mnogim drugim eventima.

– Nakon nekoliko godina prisustva u Top 100 DJ’s ljestvici, sada uživa zasluženu poziciju u top 10 DJ-a. 2008. godine proglašen je za najboljeg Američkog DJ-a na International Dance Music Awards ceremoniji. Uz pomoć svog velikog prijatelja, Armin van Buuren-om, osniva EDM Coldharbour Recordings label koja donosi novi zvuk u veliku Armada familiju. Šest godina nakon osnivanja, 2010. godine, Coldharbor stoji na samome vrhu trance & progressive label-a, te je na pragu svog 100-og izdanja. Uz sve to, Markus Schulz se može pohvaliti i vlastitom emisijom pod nazivom „Global DJ Broadcast“ koja se tjedno emitira putem interneta na više od 50 FM radio stanica. U petoj godini emitiranja, Schulzova GDJB emisija i dalje nastavlja biti pravo mjesto za sve trance i progressive dance fanove. Za razliku od svojih DJ kolega, Markus se rijetko koristi pseudonimima, budući da su oni po njemu korisni jedino ako pružaju izlaz za nešto drugo osim njegovog „uobičajenog“ izlaza, odnosno zvuka. Pseudonim Dakota nastaje na kraju prošlog desetljeća i pod njim izdaje ukupno 3 pjesme („Swirl“, „Frozen“ i „Lost in Brixton“), da bi prošle, 2009. godine pseudonim ponovno bio oživljen. Novog materijala je bilo dovoljno da se napravi album, kojeg i izdaje pod nazivom „Thoughts Become Things“.

Na taj način Schulz je učvrstio svoju bazu fanova i proširio DJ potporu za svoju muziku.
– Svakom trance fanu je sad jasno da je ovo event kojeg se mora pohoditi. Uz navedenog Schulza nastupat će i kolega iz Coldharboura, Glenn Morrison, koji je prošle godine bio na Zrću u klubu Papaya. Svi oni koji su ga imali prilike čuti, znaju da je svoj „posao“ odradio odlično. DJ koji će upotpuniti ovu magičnu večer bit će domaći trance stručnjak, Elyksir.
– Poznati su svi detalji vezani uz ovaj događaj, osim cijene ulaznica, koja je uz ovakva imena, iznimno povoljna i iznosi svega 13€, odnosno 15€ (u pretprodaji/na dan eventa).
Sve ostale infomacije možete naći na: www.inbox-club.si.
Piše: Saša Kocijan, Brija.com