Browse By

Marko Felinger večeras u osječkoj Tufni

Podrum osječke Tufne večeras, 22. studenog rezerviran je za večer elektroničke glazbe. Ovog puta za pultom naći će se dobro znani DJ Marko Felinger sa svojom dozom trancea i progressiva.
Rođen 1987. godine u Osijeku u Hrvatskoj. Slušajući krajem devedesetih godina trance glazbu Paul van Dyka, Ferry Corstena i Armin van Buurena navelo ga je na razmišljanje da se i sam počne baviti glazbom. Sa nepunih 15 godina kupuje svoje prve trance/progressive ploče i osnovnu opremu za mixanje. Nakon mjeseci i mjeseci provedenih u svojoj sobi vježbajući dobio je svoju prvu gažu (2003). Publika ga je prihvatila i pružila mu veliku podršku, te je pridobio i neke svoje obožavatelje.
U svojem kraju je svirao u većini klubova koji postoje. Nastupao je i na nekim radio postajama u emisijama za elektronsku glazbu (Space Time Open Radio, Pitch Control, Wave Lab, Radio Underground, Sense FM). Također je 2006. godine odradio nastup u poznatoj TV emisiji Nucleus (SBTV). Nakon samo godinu dana puštanja glazbe naučio je odlično komunicirati sa publikom kroz svoju glazbu, te je postao jedan od popularnijih trance i progressive DJa u okolici. Marko je uvijek bio vjeran melodičnoj glazbi. Njegovi setovi su vrlo emotivni i energični. Glazbu koju pušta možemo opisati kao putovanje od progressive housea do melodičnog i uplifting zvuka kombiniran sa ugodnim vokalima.
Tijekom 2005. godine sa DJ Omerom i DJ Clusterom je vodio vrlo popularnu emisiju ‘Dancefloor Friday’ na Gradskom Radiu (Osijek) koja je imala veliki broj obožavatelja diljem Slavonije. Više od dvije je zaposlen radom na poznatom Sense.FM internet radiu, gdje vodi svoju Sky Fusion emisiju, dva puta mjesečno. Od 2006. godine aktivnije se bavi organizacijom trance/progressive partya u Osijeku (Sky Fusion) i Zagrebu (TranceFormation).