Browse By

Marko Felinger – proslava 10 godina iza DJ pulta

Iako je O2 Underground službeno zatvorio sezonu evenata u osječkom klubu Oxygene, ostalo je prostora za još jednu večer, koja se uvelike razlikuje od onih prethodnih. Nakon brojnih gostovanja, mix pult biti će rezerviran za Marka Felingera, koji će ovom prilikom proslaviti 10 godina kao DJ na elektronskoj sceni. Kako bi se ovaj jubilej što bolje obilježio, Marko će bez prekida odraditi minimalno 8 sati iza DJ pulta, a od glazbe vas očekuje retrospektivno putovanje kroz stare house, progressive house i trance klasike od sredine 1990-tih do sredine 2000-tih. Također, ljubitelji analognog zvuka će doći na svoje, jer će glazba kroz cijelu noć biti na gramofonskim pločama.

Club Oxygene i O2 Underground vas pozivaju da se u subotu, 8. lipnja s početkom u 21h pridružite Marku i zajedno prije ulaska u ljeto još jednom popunite plesni podij kluba Oxygene. Cijena ulaznice za ovu večer biti će simboličnih 10kn, a uz kupljenu ulaznicu dobivate medicu. Happy hours akcija traje od 23h do 01h, kada će domaća žestoka pića biti pod akcijom ‘dva za cijenu jednog’ i Tuborg 0,33l po cijeni od 10kn.

Marko Felinger

Marko Felinger – Biografija

Marko Felinger prvi put je nastupio u svom rodnom gradu Osijeku 2003. godine, kada je imao samo 15 godina. Ubrzo je dobio svoju prvu rezidenciju, ali i priliku da sudjeluje u uređivanju i vođenju emisije na lokalnoj radijskoj postaji. Godinu poslije, pokreće vlastitu radijsku emisiju imena ‘Sky Fusion’, na američkom online radiu ‘Sense.FM’. Sky Fusion se emitirao tri godine i u tom razdoblju u eter je pušteno 68 epizoda emisije.

Kroz cijelo desetljeće aktivnog sudjelovanja u elektronskoj sceni u Osijeku i regiji, Marko Felinger prikupio je impresivan broj nastupa i rezidencija u različitim gradovima u Hrvatskoj – od Osijeka do Zagreba, preko Rijeke do Dubrovnika, pa sve do inozemnih gostovanja u Sarajevu, Novom Sadu, Subotici, Mariboru, itd. Tom Novy, Ronski Speed, Marusha, Kyau & Albert, M.I.K.E, Sharam (Deep Dish), Valentino Kanzyani, Jim Rivers, John Askew, Ian Pooley, Freemasons, Gramophonedzie i Blacksoul su samo neki od jačih imena elektronske scene s kojima je Marko imao prilike nastupiti.

Prvih nekoliko godina Marko je bio fokusiran na progressive/trance zvuk, ali danas njegov repertoar kombinira progressive house, tech-house i techno, nerijetko u skladu s melodijama koje su ga oduvijek fascinirale. Kao strastven kolekcionar ploča, često uživa zavrtiti neke progressive house i trance klasike iz perioda od ranih 1990-tih do sredine 2000-ih godina.

Trenutno, Marko Felinger je resident i jedan od osnivača ‘O2 Underground’ serijala evenata u klubu Oxygene. Nakon lansiranja projekta u jesen 2012. godine, O2U eventi postali su glavno okupljalište za ljubitelje elektronskog underground zvuka u Osijeku.

Više informacija pronađite na službenom facebook eventu.