Browse By

Marco Del Horno u Zagrebu


Novo, travanjsko izdanje Chew The Fat! Croatia u Sirupu posvećeno je Marku kojem je imendan krajem mjeseca. Tom prilikom DMT & Yesh su pripremili poseban “Markov” bass floor na kojem sva četvorica aktera u svakodnevnom životu nose ime Marko. Iz istog razloga odlučili su svima koji se zovu Marko pokloniti besplatan ulaz na ovu svojevrsnu proslavu imendana. No da djevojke ne bi bile zakinute besplatan ulaz imaju i sve one koje nose ime Bernarda.
U goste ovaj put dolazi trenutno vruće ime britanske bass/house scene Marco Del Horno.
Voditelj emisije na poznatom Rinse FM radiju garancija je najsvježije glazbene selekcije predstavnika britanskog underground zvuka koji zadnjih godina uzima sve više maha u globalnim okvirima. Marco promovira svoj album prvijenac ove subote u zagrebačkom klubu Sirup.
VIDEO NAJAVA

• Marco’s Bass Floor:
——————————-
MARCO DEL HORNO (Rinse FM / Bullet Train, UK)
Corea – MARKO Lokas (Soul Headz / JabbaTon)
Yesh! – MARKO Ješovnik (CTF! Cro / JabbaTon)
DMT – David MARKO Tešić (CTF! Cro / Electric Avenue)
• House Floor:
———————-
Arszenik (Sirup / Hartera)
Venom (JabbaTon) – special French house / electro set
Start: 23:00
Ulaz: 30kn prije 00:30h, 40kn iza
*BESPLATAN ULAZ za sve koji se zovu MARKO ili BERNARDA.
*HAPPY HOURS: 23-01h (sva pića u pola cijene)
*MEDICA 8kn čitavu noć!

Marco Del Horno

(Rinse FM / Bullet Train, UK)
Ako spojite djelić UK garagea, djelić housea i djelić dubstepa rezultat je Marco Del Horno. Vlasnik je Bullet Train etikete, ima emisiju na legendarnom Rinse FMu, resident je Ministry Of Sounda te često nastupa u najpoznatijim klubovima kao što su Pacha i Fabric. Osim za vlastitu etiketu iza njega su izdanja i za poznate etikete kao što su Defected, Southern Fried, Forum 5, EMI i Polydor. Krajem prošle godine izdaje kompilaciju Bullet Train Volume One na kojoj se osim njegovih neizdanih uradaka nalaze pjesme producenata kao što su Rusko, Borgore, Roska, Seji, Foamo, Last Japan i drugi, a ovih dana mu izlazi i genijalan debitantski album imena Wake Up Call. U njegovoj bogatoj kolekciji izdanja možemo izdvojiti prošlogodišnji dubstep/grime megahit Ho! Riddim uz trenutno najpopularnijeg grime MC-a P Moneya, te odličan remix Jaimie Woonovog hita “Night Air”.
Glazbom se počinje baviti sa 16 godina kao mladi uk garage dj i promoter u svom rodnom gradu Croydonu. Također u svojim počecima, na njegovim večerima gostovali su i danas velike zvijezde Benga i Skream (dvije trećine Magnetic Mana), tada pod imenima Ben-e-g i Olly. Nakon nekoliko godina otplovio je u house vode počevši raditi za Defected Records. Kroz posao u Defectedu vodio je projekte poznatih house faca kao što su Kenny Dope, Louie Vega, DJ Gregory, Todd Terry, Quentin Harris i DJ Spen, te istovremeno prigrlio house zvuk i sam započeo s produkcijom glazbe. Nije slučajnost da su iznad navedeni umjetnici koji vuku korijene u US garage houseu ranih 90ih inspirirali Marcovu prvu ljubav prema UK garageu ali i trenutnom hibridnom zvuku kakav danas izlazi iz studija producenata kao što su Roska, L Vis 1990, Seji, Bok Bok i Scratcha DVA.