Browse By

M.I.A. dolazi na Exit!


Sve one koji su se razočarali 2008. zbog otkazivanja nastupa na Exitu, obradovat će informacija da londonska glazbenica M.I.A. konačno dolazi kod nas i to bolja nego ikad, s novim albumom. Dok M.I.A. praši na MainS Stageu, Exit će na Dance Areni ugostiti jednu super-trojku – internacionalni DJ sastav Better Lost Than Stupid koji čine Martin Buttrich, Davide Squillace i Matthias Tanzmann.
Od svoje prve pojave na globalnoj muzičkoj sceni, M.I.A. je zaintrigirala publiku i svrstala se u najtraženije mlade izvođače, a ove godine, i slobodno možemo reći, kad je najpotrebnije, ima priliku glavnu festivalsku pozornicu pomaknuti svojim prepoznatljivo eksperimentalnim dance i hip hop ritmovima i melodijama. Iza ovog zvučnog i snažnog alijasa nalazi se Mathangi “Maya” Arulpragasam, “Missing In Action”, bombastična Londončanka čije porjeklo sa Šri Lanke predstavlja samo jedan od utjecaja kako na njeno umjetničko stvaralaštvo tako i na društveni aktivizam.
Već sa svojim prvim singlovima Galang i Sunshowers iz 2004-te postiže veliki uspjeh, a ujedno i nominacije za Academy Awards, Grammy i Mercury Prize, nakon čega je 2005-te uslijedio debi album  Arular koji je dobio ime po njenom ocu, tamilskom političkom aktivistu. Njen drugi album, ovoga puta nazvan po majci, Kala, dostiže zlatnu tiražu u Kanadi i SAD, srebrnu u V. Britaniji, a singlovi Boys i Paper Planes postaju Top Ten favoriti u SAD za 2008-u godinu. U srpnju 2010-te godine izbacuje i treći album pod imenom Maya gdje surađuje s imenima kao što su Rusko, Blaqstarr, Diplo i Switch i koji odiše dubstep basovima i inspiriran je tehnološkim promjenama u svijetu.
M.I.A. je svojim stavom i upečatljivim tekstovima već ustoličila sebe kao idola među teenagerima ali je i od strane magazina Esquire 2008. godine svrstana među 75 najutjecajnijih osoba 21-og stoljeća, dok ju je magazin Time 2009. godine uvrstio u najutjecajnije ličnosti za tu godinu, a ovog Exit-a ćete se moći i sami uvjeriti zbog čega.
Osim Magnetic Man-a, Exit ove godine ugošćuje još jednu, ovaj put francusko-njemačku super-trojku. U pitanju je internacionalni DJ sastav Better Lost Than Stupid koji čine već afirmirani DJ-evi Martin Buttrich, Davide Squillace i Matthias Tanzmann.
Martin Buttrich je čovjek koji se ne boji uključiti bilo koji instrument u elektonski set, ako je potrebno. Prošle godine objavio je album Crash test a koji je posljedica 15 mjeseci rada u studiju, dok je svaka pjesma ovog Grammy nominiranog izvođača definirana predanošću i strašću. U definiranju zvuka David Squillace-a najbolje govore mjesta i plesni podiji koje je osvojio. Bilo da pričamo o Circoloco, Womb, Berghain, D.Edge, David uvijek nastupa sa nevjerojatnom energijom. Između svojih brojnih DJ nastupa širom svijeta, Matthias Tanzmann konstantno producira sviježe hitove. Osim brojnih singlova i uspješnog solo albuma Restless, poznat je po remiksima koje je radio s umjetnicima poput Mobyja, Josha Winka i Booka Shadea.
Kao pojedinci, svako od njih je tijekom svojih uspješnih karijera ostavio pečat na house i techno scene, a poslije setova kao što su Circo Loco zabave na Ibizi i ludih tuluma u Miamiju spremni su se zajedno uputiti ka tvrđavi i svojim setom doprinjeti ludilu Dance Arene.

PRODAJA ULAZNICA

Cijena festivalske ulaznice u Hrvatskoj iznosi 550 kn, dok je mjesto u kampu 185 kn.
Službena prodajna mjesta Exita su sljedeća:
Dallas Music Shop, Masarykova 6, Zagreb
Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
ShoeBeDo, Portmanova, Svilajska 21a, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M.Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik
Dallas Music Shop, Antuninska 2, Dubrovnik
Dallas Music Shop, Carera 72, Rovinj
CD Shop Centar, Fontička 3, Pula
Više informacija na:
www.exitfest.org
http://bit.ly/ExitHrvatska
www.facebook.com/exithr