Browse By

Lost Theory festival: 14. do 19. kolovoza u Deringaju kod Gračaca

Već dugo najavljivani Lost Theory festival koji se održava od 14. do 19. kolovoza u Deringaju kod Gračaca predstavlja ovogodišnju satnicu i bogati  program dodanih sadržaja: kina na otvorenom, performansa, radionica i predavanja na teme iz alternativnih područja života. Kamp se otvara dva dana prije službenog otvorenja festivalskih vrata za posjetitelje, točnije u
ponedjeljak 12. kolovoza u 10.00. Na području kampa postavljeni su različiti štandovi i restorani, te dub stage na kojemu pre-party počinje već 13. kolovoza od 10.00 do 17.00.
Taj isti dan tradicionalno je rezerviran i za posjete lokalnog stanovništva, te je za njih pripremljen poseban večernji program kako bi se pobliže upoznali s radom i vizijom festivala.
Program  radionica u kampu počinje 14. kolovoza od 10.00  s Ashtanga Yogom, a vrata festivala otvaraju se u 14.00 sati. Ceremonija otvaranja i glazbeni program počinju u 21.00 na glavnoj (psy) pozornici, a predvodi ga Eat Static uz koreografiju cirkusa Hoka Hey. Svaki dan u vremenu od 17.00 do 20.00 je mali predah od glazbe, a za to vrijeme možete pogledati cirkuske predstave i naučiti žonglirati.
Ukoliko se želite potpuno opustiti, zaputite se u “Healing garden” gdje možete naučiti različite tehnike iscjeljivanja ili se pak prepustiti kojoj. Smijeh  yoga, ashtanga yoga, iscjeljivanje glasom, zvukom i kristalima samo su neke od tema koje de vas barem na kratko odvesti u jedan potpuno drugačiji svijet u kojem možete opustiti svoj duh i tijelo.
U kinu na otvorenom svaki dan do 20.00 se održavaju predavanja. Jaman Tree, dugogodišnji aktivist za očuvanje planeta zemlje držati će predavanje na temu permakulture, demokracije hrane, duboke ekologije i globalizacije.  Između ostalog, polaznici predavanja mogu naučiti tehnike vrtlarenja kojima se stvaraju jednostavni sistemi uzgoja hrane. Slično ovome je i predavanje o uzgoju gljiva u vlastitom vrtu, i tema  “Hrana bez karme”. Od 20.00 u kinu
počinju projekcije dokumentarnih i art filmova, a Tabor film festival je i ove godine odabrao najbolje kratke filmove, koje možete pogledati u petak i subotu.
Festivalski program završava u ponedjeljak 19. kolovoza u 12.00, a nakon toga je after party u kampu.
Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 750 kuna produžena je do 10.  kolovoza, a ukoliko niste u mogućnosti doći na cijeli festival možete kupiti vikend ulaznicu po cijeni od 525 kuna. Vikend ulaznice vrijede od petka 18. kolovoza od 18.00 do kraja festivala.