Browse By

Lori The HiFi Princess stiže u Dubrovnik

U subotu 14.03.2009. u dubrovačkom klubu Lazareti gostuje Bitchblack, koji nam ovoga puta u u goste dovodi internacionalnu Djane Lori the HiFi Princess kojoj će podršku pružiti Luka Jakir i Torres.
Lori the HI FI Princess, internacionalna Djane, punim imenom Lori Ward, amerikanka je koja živi i radi u Grazu u Austriji. Na sceni je od 1993. godine. Par godina živjela je u Londonu i bila resident DJ u klubu 333 Old Street. U to doba party scena bila je na vrhuncu te je tih godina puno putovala pa čak navraćala i u Hrvatsku. Od tada je pamtimo. U Luxembourškom Evolution klubu u seriji Luxury U.K. promotions partija radila je sa ekipom: Timo Maas, Gayle San i Ritchie Hawtin i imala mjesečnu rezidenciju.
lorihfp
Njen stil profinjena je mješavina techna i ”psy music” ali podjednako dobro poznaje i svira tech house. Voli se pohvaliti nastupima u gotovo svim jačim svjetskim klubovima i festivalima: The Tunnel-NYC, Liquid Club-Madrid, Koneisto Festival-Finland, Ambasada Gavioli-Slovenia, Mazzo-Amsterdam, Sona-Montreal ,Turbo-Toronto, 1015 Folsom-San Fransisco, Klub Kuaille-Tokyo Japan, Cittadella-Czech Republic, and her residency Suncity in Graz Austria.
Prvo izdanje izbacila je za Shimmy Recordings out of Bristol, U.K. Singl, ”Refused Entry”, izašao je 12. Lipnja, 2000 na ”Collective Thoughts EP”. Ovaj E.P je završio u caseovima mnogih DJ-eva i proslavilo Lori.
Luka Jakir
Njegovi kontakti s glazbom uspostavljaju se u danima kada je imao 10 godina, preslušavajući ploče starijeg brata koji je već tada bio dj. Svoju karijeru započinje 1995 godine puštajuću mainstream glazbu po makarskim clubovima. Nedugo nakon toga sudjeluje na natjecanju dj-a u clubu ”Opera” i osvaja prvo mjesto puštajući prve rave ploče. Već tada Luka Jakir se orijentira prema techno zvuku usavršavajući tehniku kao i sam stil. U narednim godinama djeluje kao promotor brojnih party-a na makarskom područiju, i biva freelancer po clubovima diljem Hrvatske (The Best, Aurora, Lazareti). 2002 godine pokreće projekt ”Nightlife” sa rezidencijom u clubu ”Nautilus,” što rezultira s bogatim programom i kolekcijom tridesetak party-a. 2003 godine zajedno sa svojim bratom započinje produkciju pod nazivom ”Jakir Bros. Project,” i iste godine potpisuju za Dancing Bear diskografsku kuću s singlom Reflector pt.1.
U nadolazeće vrijeme pod utjecajem muzičke revolucije, Jakir biva uhvaćen electro, acid i progressive zvukovima. Korištenjem Final Scratch tehnologije, svoj set izuzetno obogaćuje širokim spektom glazbe i konačne kreativnosti. Upuštajući se u daljnju produkciju, uvidjeva znatno jasniju sliku zvukova i same kompozicije, što se počinje odražavati na eleganciju i umjetničku začinjenost njegovog seta. Danas je Jakir respektabilan izvođač u Hrvatskoj, Sloveniji i BIH. Njegovi nastupi u mnogim clubovima s facama poput: Jeff Mills-a, Marco Carole, Pascal F.E.O.S-a, Umeka, Misstress Barbare, Funk D´Void-a, svjedoče samo jedan dio performance-a na visokom nivou.
– Za uputpunjenu sliku, posjetite obližnji klub i uvjerite se u sami u kvalitetu njegovih sposobnosti.