Browse By

Let 3 – drugi domaći headliner na Rokaj Festu!

Sjajni ovogodišnji line up Rokaj Festa upotpunit će drugi domaći headliner – legendarni riječki Let 3! Uz Primal Scream, Razorlight, The Charlatans, Toy Dolls i Hladno Pivo, Let 3 će svirati na velikoj bini najvećeg hrvatskog open air festivala. Ovo će biti prvi koncert banda u Zagrebu nakon više od godinu dana, a s obzirom da je i prvi nakon objave DVD-a benda „Živa Pička“ koji je izašao prošle godine u prosincu, koncert na ROKAJ Festu je svojevrsna centralna promocija tog izdanja.
Svi koji su mislili da su riječki skandal majstori ispraznili svoj arsenal medijskih provokacija, na najspektakularniji način demantirani su upravo nadahnutim aktivnostima Let 3 od izlaska “Žive pičke”. (Zabranjivani su im nastupi, sudski procesi za narušavanje javnog reda i mira, prekidali emisije HRT-a zbog njih, dijelili DVD-e obnaženim fanovima… arsenal Leta 3 je neiscrpan.) DVD je snimljen na koncertu održanog prije dvije godine u riječkoj dvorani Hartera, gdje su obilježili dva desetljeća karijere. Od Let 3 nije trebalo očekivati ništa manje nego DVD zamotan u prljave muške gaće, uz urnebesnu razglednicu s brkovima, parfemom „Sveti Otac“, kutijicom s natpisom „Življa pička“, čokoladicom, čepom, šakom perja i super dizajniranu kutiju slatkiša. Iako su svi njihovi nastupi nezaboravni, za ovaj najavljuju novi konceptualni program svirke, kojeg band isprobava zadnjih nekoliko mjeseci na manjim klupskim svirkama diljem Europe.
Uz sve medijske manipulacije, streeptease, pornografiju, ispaljivanje čepova iz guzica, i razne druge nevjerojatne eskapade, ne treba zaboraviti činjenicu da su Let 3 jedan od ponajboljih hrvatskih live bandova a to potvrđuje i činjenica da i dalje rasprodaju koncerte i pune klubove. Ne sumnjamo da će i na ovogodišnjem Rokaj Festu Let 3 izazivati euforiju i ovacije među vjernom publikom koja ih prati više od 20 godina. Kakvu specijalnu scenografiju i set listu pripremaju ostat će tajna do prvog vikenda mjeseca srpnja, a ne sumnjamo da će se o njihovom nastupu pričati još dugo nakon svirke.
ROKAJ 09
3.-4.-5. SRPANJ
Zagreb, Jarun – otok hrvatske mladeži