Browse By

Ladytron na Tuborg Green Festu 2009

Liverpulska electroclash grupa Ladytron zagrijat će atmosferu za Depeche Mode. Dok Depeche Mode snima video spot za pjesmu Wrong, prvi singl s nadolazećeg albuma čije se objavljivanje očekuje početkom sljedeće godine, ni organizatori Tuborg Green Festa 2009 ne miruju. Naime, potvrđeno je da će na festivalu uz Depeche Mode nastupiti i liverpulska electroclash grupa Ladytron.
Prepoznatljiv po svojoj unikatnoj glazbenoj mješavini, gdje new wave i punk susreću plesni pop i elektroniku, Ladytron je svoj prvi album, pod nazivom 604, izdao 2001. godine. Privukavši na sebe pažnju hitom Playgirl, bend 2002. izdaje svoj drugi album Light & Magic koji je ostao upamćen po pjesmama Seventeen, Evil i Blue Jeans. Slijedi rasprodana turneja, tijekom koje im je koncert u Kolumbiji zabranila policija, te ulazak u studio i snimanje trećeg dugosvirajućeg materijala Witching Hour. Časopis New Musical Expres čak je pet pjesama s tog albuma nagradio kao najbolje singlove tjedna, a nastavak te uspješne glazbene priče je album Velocifero. Završen u veljači ove godine, a objavljen samo na iTunesu u lipnju, Velocifero je u samo dva tjedna ušao među 40 najslušanijih albuma u Velikoj Britaniji, te se smatra najuspješnijim uratkom Ladytrona.
Kako bi došao do originalnog zvuka, uz neizbježne gitare bend koristi i analogne sintesajzere, klavijature i ritam mašine. Ladytron je cijenjen i zbog svojih koncertnih nastupa na kojima svira na svim tim starim instrumentima, pa se publici ni u jednom trenutku ne uskraćuje studijska produkcija. U svakom slučaju, na Tuborg Green Festu 2009 svatko će se moći uvjeriti u tu glazbenu alkemiju jer Arena Zagreb će 21. svibnja sljedeće godine biti electroclash laboratorij zvukova.
Ulaznice za Tuborg Green Fest 2009 mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketproa, a po sljedećim kategorijama i cijenama:
stajanje 300,00 KN
sjedenje 2. kategorija 330,00 KN
sjedenje 1. kategorija 370,00 KN
Green Fan Pit 390,00 KN
V.I.P. lože 500,00 KN