Browse By

Lady Gaga izabrala ekscentrične Semi Precious Weapons kao predgrupu


Lady Gaga jedna od najvećih pop ikona današnjice koja će u jesenskom dijelu svoje Europske turneje “The Monster Ball” posjetiti Zagreb i prirediti neponovljiv spektakl godine, kao predgrupu za zagrijavanje atmosfere odabrala je ekscentrični Semi Precious Weapons. Semi Precious Weapons je bend iz New Yorka čiji glazbeni stil spaja elemente rock glazbe i dancea a nastup je spoj ekstravagantnog glamura. Bendu odlično pristaje njihov naziv jer nisu toliko pravi bend koliko su erupcija nasilja i energije na pozornici.
Bend su osnovali maturanti Bostonske glazbene škole, a sastav ima četiri člana; Justina Tranter kao vokala, Stevy Pynea na gitari, Cole Whittlea na basu i Dan Creana na bubnjevima. Od 2007.g. preuzima ih menadžer BP Fallon koji spaja bend sa producentom Tony Viscontijem kako bi napravili prvi studijski album. Snimanje albuma financirao je član benda Justin Tranter, ekscentrični frontman koji je poznat kao obožavatelj ženskih štikli u kojima i nastupa, smokey eyes looka te Lancomovog sjajila za usne koji mu je neizostavni dio kozmetičke torbice.
Album pod nazivom “We love You”, pušten je u prodaju u rujnu 2008.g.
U jesen 2008.g. nastupali su u Velikoj Britaniji gdje su izazvali veliki interes, a tome je sigurno pridonijela i svjetski poznati model Kate Moss koja je prisustvovala koncertu te im se pridružila na pozornici.
Semi Precious Weapons su posebna klasa kada se radi o nastupima uživo. Bend je poznat po energičnim i besramnim preformansima nalik cirkusu . LA Weekly ih opisuje kao eksplozivni rock nalik spoju stage zavođenja Davida Bowiea i drskosti Sex Pistolsa.
To što je Lady GaGa inzistirala da Semi Precious Weapons budu predgrupa njezine “Monster Ball” turneje dokazuje da se pod njezinim ekscentričnim nastupima punim plesnih točaka i blještavila ustvari nalazi istinska punk rock umjetnica.