Browse By

Kultna ličnost iz Frankfurta i resident Pachae na Ibizi ovaj vikend u Sirupu

Kultna večer Elektro Masakr iz još legendarnijeg kluba Točkica se vraća ovaj petak u Sirup, ali kao Neo Masakr, što je i logično jer živimo u drugim vremenima. Pokolonik S’D’M (Sex, drugs and music) kulta Mark Moore, te italo disco mag Alexander Robotnick samo su jedna od delicija na grješnom i deliričnom meniju jednomjesečne manifestacije. Na prvom izdanju nastupa ekscentrični dj, novinar, producent i resident popularnog kluba Pacha na Ibizi, Jonty Skrufff.
U subotu ćete moći poslušati Losoula, vizionara i jednog od kreatora frankfurtske, kako neki o milja kažu “technohouse” scene. Losoul producira i dja gotovo 15 godina i iza sebe broji mnoga izdanja i remixe, kao i tri studijska albuma. Zadnji album po imenu “Care” je izašao u travnju na etiketi Playhouse i upravo njega dolazi promovirati u Sirup.
Petak, 18.rujna | Početak 22h | Ulaznica: 50kn do ponoci / 70kn nakon
18. rujna 2009. započinje novi jednomjesečni program kluba Sirup

NeoMasakr novi je hit pojam koji iz Sirupovog klupskog laboratorija prelazi u vokabular iskonskih poznavatelja scene.
Poklonik S’D’M (Seks, drugs and music ) kulta Mark Moore te italo disco mag Alexander Robotnick samo su jedna od delicija na grješnom i deliričnom meniju jednomjesečne manifestacije.
U duhu oživljavanja stare formule koja je Točkicu simbolizirala kao ishodište modnih, glazbenih i kulturnih sloboda rezidenti Sirupa, DJ-i Mixel i Sergej, ove sezone ostvaruju revivial nesputanosti: party ponovno postaje oblik izražavanja, osebujnog stilskog predstavljanja pojedinaca. Iako egzaktan dress code ne postoji, podupire se i očekuje njegovanje vlastitog izražaja kao odraza scenske kulture.
Prva Neomasakr večer u znaku je oštre elektronike, žestokog techna i prljavog housa u mixu dekadentnog Jonty Skrufffa; glazbenog novinara, rezidenta kluba Pacha na Ibizi, osebujnog DJ-a koji vlastiti stil kojim osvaja klupsku scenu od Brazila do Tokija, Berlina i Hong Konga opisuje kao ”rocking electro disco tech”.
Sudeći prema dosadašnjim gostovanjima Skrufffa, Neomasakr od 18. rujna i službeno postaje večer novih trendova svevremenskog i sveprisutnog underground vala.
Subota, 19.rujna | Početak 22h | Ulaznica: 50kn do ponoci / 70kn nakon |
Fiksiranje njemačkog techno-podzemlja na ponešto toplije zvukove (čikaškog) housea jest generalni trend novijeg datuma, ali taj trend ipak nije iznikao niotkuda. Izolirani pokreti otpora guraju tu priču još od devedesetih: među njima je možda i ponajviše prednjačio legendarni frankfurtski label Playhouse, a jedna od njegovih najstarijih i najpoznatijih perjanica je svakako Peter Kremeier – tojest Losoul.
Vrtio je po frankfurtskim klubovima pod pseudonimom Don Disco još ranih devedesetih; kao Losoul napravio je bum i izvan granica Njemačke već s prvim singlom «Open Door» ’96, a četiri godine kasnije sa hvaljenim albumom-prvijencem «Belong» dodatno zacrtava svoj stilski teren, na kojem melankoliju detroitskog techna spaja sa zaigranošću housea.
Taj teren obuhvaća poprilično široku lepezu različitih ugođaja kojima se prošetao kroz skoro desetljeće i pol bavljenja glazbom, od apstrakcije i minimalizma pa do electro-pop suradnji sa svojom vokalnom muzom Malte. Remiksirao je brojna imena kako njemačke, tako i internacionalne elektronike (Blaze, Alter Ego, International Pony, Freaks…), a u međuvremenu je ekspertizu upotrijebio i za skladanje zvučnih podloga za modne i umjetničke web-siteove.
Losoul u Sirup dolazi kako bi promovirao svoj treći album: «Care» je izašao u travnju ove godine i snimljen je dobrim dijelom na starinskim mašinama, što ga uz uobičajeno lucidne grooveove jasno razlikuje od počesto kliničkog zvuka konkurencije na polju minimal-deepa.