Browse By

Kristian:"16th Floor Sessions je mjesečna klupska večer s naglaskom na house u svim njegovim podžanrovima"

Uspjeli smo uhvatiti Kristiana Šormana koji nam je odgovorio na nekoliko pitanja o novoj klupskoj lokaciji u centru Zagreba!
Puno se priča o novome klubu koji se otvara 31.10./1.11. na 16-om katu u Zagrebu. Možeš li nam reći o čemu je riječ?

Da se ne bi pogrešno shvatilo, na 16tom katu se otvara nova klupska lokacija, ali ne i klub u takvom smislu riječi. Naime, preko dana taj prostor – Vidikovac tj. Zagreb Eye je restoran i caffe bar, dok se po noći, prema potrebama pretvara u klupski prostor. U tijeku je kompletno preuređenje prostora koji će se za klupske potrebe nazivati SKYLIGHT, a koji će svoja vrata otvoriti dvodnevnim tulumom – prvo na Noć vještica 31.10. na tematskom Halloween partiju, a zatim dan poslije, 1.11., službenim otvorenjem i početkom programa 16th Floor Sessions na kojem će isključivo biti kvalitetna klupska glazba. Ideja je da se taj program jednom mjesečno  održava u SKYLIGHTu, a ako će biti potrebe učestalost različitih događanja se može i povećati. Nadamo se da će tako i biti.
Kako ste uopće došli uopće do ideje da pokrenete klub na skoro samom vrhu Zagreba? 
Naša ideja je bila naći mjesto koje je posebno zbog lokacije i koje se nalazi u samom centru, a rješenje je došlo samo po sebi – Neboder/Vidikovac u Ilici 1 na Trgu bana Jelačića. Nakon inicijalnih dogovora uskladili smo želje i mogućnosti i odlučili krenuti u ovu avanturu.
Ove godine ste napravili odličan Loveweek tjedan na Zrću u suradnji s tamošnjim klubovima. Je li vam  pomoglo to što već imate dosta iskustva u organiziranju evenata?
Organizacijom evenata se bavimo već dugi niz godina, a profesionaliziranje priče tj. agencija cokeandsmoke je samo logičan nastavak tog iskustva. Festival Loveweek je bio jedan ljetni događaj koji je odlično prihvaćen i plan je da se nastavi i sljedećih godina. Iskustvo nam je pomoglo, naravno, ali bez publike i potpore tamošnjih klubova – Aquariusa i Papaye, samo iskustvo nije dovoljno, pa možemo reći da smo uspješno spojili jedno s drugim.
Kakav će biti koncept kluba, tj. kakvu glazbu možemo očekivati? 
16th Floor Sessions je mjesečna klupska večer s naglaskom na house u svim njegovim podžanrovima, a najviše na deep. Izbor glazbe ovisi, dakako, o samim gostima, ali to su parametri u kojima ćemo se kretati.
Za Halloween ste rekli da će biti posebno uređenje samog prostora, da li će svaki party biti tematski drugačiji?
Za Halloween spremamo posebne 3D mapping projekcije, tematski dekoriran prostor, ali i hranu tj. finger food, a moći će ući samo kostimirani posjetitelji. Ubuduće prostor će biti isto obogaćen projekcijama, a ako se odlučimo još za neki tematski party onda ćemo ga i dekorirati u skladu s pričom.
Kakve DJ-e možemo očekivati na vašim partyijima? Za sada imate i dosta stranih imena, hoćete li tako nastaviti ili možemo očekivati i domaće snage? 
Za početak smo se okrenuli strancima, jer uz promociju po Zagrebu ona se odvija i u nekim stranim gradovima, pa tako možemo potvrditi da nam u goste dolaze strani posjetitelji, a planiramo taj broj i povećati. Povezali smo se sa stranim promotorima i od te suradnje dosta očekujemo. Domaćim DJima smo isto ostavili otvorena vrata i ubrzo će neki od njih biti pozvani.
Cijena karte je 100 kuna smatrate li da je to puno u današnje vrijeme? 
Cijena karte od 100kn za Halloween u koju je uključena i večera, uz jedinstvenu lokaciju, ne bi trebala biti problem i do sada nismo imali prigovora na taj iznos. Dan poslije karta je 75kn i to će biti vjerojatno neki standard kojeg ćemo se držati kada je riječ o 16th Floor Sessions.
Što biste vi naveli kao razloge da ljudi dođu na vaše partyje?
Prvo i osnovno, lokacija koja je jedinstvena za cijeli Zagreb, zatim nimalo nevažno – klupska glazba koja se kreće između undergrounda i komercijalnijeg spektra, ali uvijek s jednim uhom prema danceflooru i zadnje – dobar provod do samog jutra.