Browse By

GLAZBENO OSVJEZENJE – DARIA HODMAR PREDSTAVLJA PJESMU IZA TVOJIH RIJEČI

Hrvatsko glazbeno nebo danas je dobilo pravo osvježenje. Izvanredan vokal, prekrasan osmijeh i zarazna energija glavni su aduti glazbenice Darie HodMar koja danas predstavlja debitantsku pjesmu IZA TVOJIH RIJEČI autora glazbe Dragana Brnasa Fude i teksta Maye Sar.
 
Djevojka koju godinama gledamo na malim ekranima i koncertima kao prateći vokal brojnih umjetnika iz cijele regije, svoju je debitantsku pjesmu snimila je sa sjajnom ekipom vrhunskih glazbenika, a upravo su je ljubav prema glazbi i dugogodišnja prisutnost na sceni potaknuli da po prvi puta i sama stane ispred mikrofona.
 
Nakon godinu dana intenzivnog rada na pjesmi neizmjerno sam sretna što ćemo je napokon objaviti i pustiti u srca i duše slušatelja. Snimali smo u Zagrebu, Sarajevu i Ljubljani i mislim da se u svakom odsviranom tonu čuje ljubav i žar koju su svi glazbenici odsvirali s veseljem. Dragan Brnas i Maya Sar napisali su doista prekrasnu pjesmu i čast mi je da su mi je prepustili. Pjesma je svojevrsni povratak pravom i iskonskom popu, cijela je odsvirana u živo i mislim da je rezultat fantastičan!“ izjavila je glazbenica Daria HodMar.
Daria HodMar završila je Muzičku Akademiju u Zagrebu 1999. godine. Iste godine osvaja Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu za arhiviranje muzikalija Dubrovačke katedrale. Do danas je kao prateći vokal nastupala na svim glazbenim Festivalima u Hrvatskoj, kao što su Zagrebfest, Splitski Festival, Dora, Porin, Eurosong ( 2002. -2004.), a bila je stalni član benda Dine Merlina, Gibonnija te je surađivala na koncertima brojnih glazbenika kao što su Severina, Oliver, Nina Badrić, Novi Fosili, Arsen Dedić, Petar Grašo, Ivana Banfić, Vanna, Danijela Martinović, Jelena Rozga, Miroslav Škoro, Boris Novković, Zdravko Čolić, Toše Proeski, Kemal Monteno, Aleksandra Radović, Sergej Četković, Željko Joksimović, Hari Mata Hari, Plavi orkestar, Željko Samardžić i mnogi drugi. Dosta surađuje i sa hrvatskom jazz scenom pjevajući vokale na albumima Luke Udjbinca,internacionalnom sastavu Voices of Nature, te uspješno surađuje s Jazz orkestrom HRTa. Zaštitno je lice najgledanijih show programa HTV-a kao što su Studio 10, Zvijezde pjevaju i Ples sa zvijezdama, a za HRT ju veže i dugogodišnji rad na Radiju kao glazbena urednica u Redakciji ozbiljne glazbe.
Pjesmu IZA TVOJIH RIJEČI možete poslušati na sljedećem linku:
http://youtu.be/1MSpUeF7mhs