Browse By

Kontrapunkt predstavlja Toshia Matsuru

U petak, 6. veljače, u sklopu Kontrapunkta, u Aquariusu će nastupiti Toshio Matsura, jedan od začetnika i ikona japanske klupske scene.
Toshio je 1990. godine formirao United Future Organization (U.F.O.), legendarni sastav koji je u 12 godina stvaralačkog rada, obilježio Acid Jazz eru, objavio pet izvrsnih albuma, te stekao kultni status diljem svijeta. 2002. godine, Toshio je odlaskom iz sastava započeo solo karijeru, te je uz zavidan popis klubova i festivala na kojima redovito nastupa, dobio i priliku remixirati popularne izvođače, poput James Browna, Earth Wind and Fire, Gotan Project-a, Astora Piazzolle…
Istovremeno je napravio seriju kompilacija za neke vodeće modne brandove, te gradio najatraktivnije I najpopularnije klupske večeri u Japanu zahvaljujući ugledu i poznanstvima, koja je stekao na svom glazbenom putu. Poput Gillesa Petersona, Jazzanove, Krudera & Dorfmeistera, Gotan Projecta, Toshio je postao zaštitno lice klupske glazbe u svojoj domovini i šire, te postao jedan od najjačih igrača svjetske klupske i jazz scene.
Osim Toshia Matsure, nakon dužeg vremena, kao duo će nastupiti I Eddy Meets Yannah, koji trenutno rade na novom albumu.