Browse By

Kontrapunkt festival u Aquariusu

Ustrajna u proširivanju glazbenih horizonata, ova klupska večer posljednje je desetljeće hrvatske glazboljupce upoznavala sa novim strujanjima u svjetskoj klupskoj sceni, dovodila stare i nove glazbenike, nebrojenim koncertima i DJ nastupima probijala barijere glazbene inertnosti, te zabavljala i upoznavala hrvatsku publiku sa neograničenim mogućnostima glazbe 21. stoljeća.
Upravo ovim događajem želimo proslaviti moć glazbe i njenog razvoja i načina izdavanja, koji je usprkos teškim vremenima o kojima u posljednje vrijeme stalno slušamo, eskalirao do te mjere, da glazbu i njene slušatelje više ne možemo i ne moramo uniformirati. U kaosu masovne proizvodnje, napornim i iskrenim radom opstali su samo najkvalitetniji, a u zadnjih par godina isplivali i novi hrabri kreativci, predstavnici nekog novog “jazza”, koji postavljaju temelje glazbenoj stoljetnoj budućnosti.
Fokusirajući se na ove atribute, Kontrapunkt je povodom 10. obljetnice domaćoj publici osigurao vjerojatno najjači program do sad, te ponosno najavljuje nastupe sljedećih izvođača, koji će nas provesti kroz jazz, dubstep, broken & house sfere pa sve do neotkrivenih galaksija:
Gilles Peterson ( London )
Theo Parrish ( Detroit )
Phil Asher ( London )
Cro-Magnon ( Tokyo )
Jose James ( New York )
Martyn ( Washington )
Dorian Concept ( Wien )
Masaya Fantasista ( Tokyo )
Shea Soul ( London)
Ilija Rudman ( Zagreb)
Eddy Meets Yannah (Zagreb)
DJ Kinet ( Bratislava)
Preddy ( Wien)
Jogarde ( Zagreb )
Alen S ( Zagreb )
Cijena festivalske ulaznice za oba dana u pretprodaji (Aquarius cd shop) iznosi 200 kn. Tijekom podneva na Radiju 101, na drugi festivalski dan (01.05.2009 ) s početkom u 13 sati, održati će se RBMA (Red Bull Music Academy) predavanja/radionice vođene izvrsnim predavačima.