Browse By

Koncert Kawasaki 3P-a prvi put u Beogradu


Beogradskoj publici zagrebački osmeročlani bend, predstavit će se kroz set kultnih pjesama ‘Antonija’, ‘Kak si – pa tak’, ‘Snifa san glu’, ‘Puta madre’, ‘Ni da ni ne’, ‘Anđelko’, Mupov-ska’ objavljene na albumima ‘Kawasaki 3P’ iz 2003. i ‘Idu Bugari’ iz 2009 godine.
Kawasaki 3P osnovani su sada davne 1993., ali su s debi albumom iz demo svijeta izašli tek deset godina kasnije. Najava prvijenca ‘Kawasaki 3P’, objavljenog pod okriljem etikete Dancing Bear Records, imala je veliki odjek u javnosti, obzirom da je ovaj prilično nekonvencionalan bend obučen u šlafroke s prvim singlom ‘Antonija’ nastupio na prilično konvencionalnom natjecanju za pjesmu Eurovizije. Na Euroviziju se nisu uspjeli plasirati, ali su zadobili naklonost velikog broja gledatelja te stekli golemi bazen fanova koji se širi do danas.
Na drugi album K3P-a njihova publika morala je čekati narednih sedam godina, a onda su u svibnju 2009. na svjetlo dana grunuli ‘Idu Bugari’. Album je najavio singl ‘Puta madre’ koji je instantno postao hit, dok su Kawasaki 3P postali jedan od najtraženijih bendova u Hrvatskoj. Te su godine nastupili na festivalima Inmusic, Exit i Hartera!
UZ ‘Puta madre’, album ‘Idu Bugari’ iznjedrio je i 13 drugih pjesama od kojih je gotovo svaka zaplijenila pažnju: ‘Ni da ni ne’, ‘Niskarastaman’, ‘Anđelko’, ‘Mate Parlov, ‘Sob, ‘Zec’, kultna anti-himna policiji ‘Mupov-ska’….
Osim nabrojenim pjesmama, K3P koji ove godine slave 18. godinu rada, svoj su kultni status stekli brojnim i žestokim nastupima u klubovima i festivalima! Na pozornici ovaj fantastični osmerac proizvodi eksploziju moćnog zvuka, a odlična zabava koju stvaraju gdje god stignu ih je opravdano lansirala među najbolje bendove ovih prostora.
Postavu Kawasaki 3P-a čine
Tomislav Vukelić – Tomfa
Davor Viduka (ex Kojoti i Majke)
Demirel Pašalić
Toni Barbarović
Mario Borščak (ex Pips Chips & Videoclips)
Stjepan Jureković – Štef
Igor Pavlica
Luka Dominik