Browse By

Koncert Depeche Modea odgođen za 16. rujna?

Koncert grupe Depeche Mode u Zagrebu odgođen je za 16. rujna ove godine. To smo neslužbeno doznali iz izvora bliskih Areni Zagreb, gdje će se koncert održati. Kako nam je rečeno, u petak je održan sastanak u kojem je od uprave najveće dvorane u Hrvatskoj zatražena promjena datuma.
– Lupa promocija već je uplatila 165.000 kuna za najam dvorane na jedan dan, a koncert je bio rasprodan. Ukupno je prodana 18.231 ulaznica, pa je stoga mnogima cilj da se koncert održi na neki drugi datum – rekao je izvor blizak direktoru Arene Zagreb.
Iz krugova bliskih organizatorima koncerta doznajemo da je dolazak grupe u Hrvatsku koštao oko 300.000 eura, dakle u okviru prosječnih cijena koncerta ove grupe. Od karata je ukupno utrženo oko 6,5 milijuna kuna, a taj se novac trenutno nalazi kod Lupa Promotiona.
Naime, tijekom današnjeg dana, predstavljajući se kao vlasnici karata, željeli smo ih vratiti. U prodavaonicama distributera Ticketproa rečeno nam je da to trenutno nije moguće jer oni raspolažu samo informacijom da to još ne trebaju raditi.
– Mi smo novac od karata poslali u Lupu a što se dalje događalo s njim, ne znamo. Tek kada nam pošalju taj novac i kažu šta da činimo, moći ćemo vraćati sredstva za ulaznice – rekli su nam u Ticketprou.
U Lupa promociji objavili su zamolbu svim kupcima da još ne dolaze na prodajna mjesta da bi ostvarili povrat novac.
“Čim dobijemo konačnu informaciju, odmah ćemo vas kontaktirati da biste ostvarili povrat novca ako je riječ o otkazivanju ili ako vam ne odgovora novi datum koncerta. Ističemo da je novac od ulaznica uredno osiguran i da je za proceduru vraćanja sredstava potrebno nekoliko dana”, napisali su na web stranici Lupa promocije. U njihovu uredu nitko se nije javljao na telefon.  (Jutarnji.hr)