Browse By

Kompletiran Lineup za Ultra Europe!

Na veselje brojnih obožavatelja, jedan od vodećih DJ-a svijeta, zločesti dečko elektronske glazbe, Erick Morillo, potvrdio je nastup na najiščekivanijem događaju ljetne sezone – festivalu Ultra Europe! Na festivalskim će pozornicama u Splitu nastupiti i švedska superzvijezda Sebastian Ingrosso, poznat po suradnjama s brojnim kolegama i najpopularnijim DJ-evima današnjice, a u line-up se upisuju i Hot Since 82, Kill The Noise, Nic Fanciulli te DJ SNAKE. Među ostalima se ističu domaći izvođači, Edy C, Pero Fullhouse, Silvio Hrabar, Mayavanya te hrvatsko-slovenski duo Vanillaz. Trenutno, listu zatvaraju, abecednim redom, Barks David Mel, Elio Riso, Emrah Is, Mossel, Gelab, Jewelz & Scott Sparks, Kryoman DJ Set, DJ Max, DJ Max Cartoux, PHNTM, RioTGear, Rory Lynman, Steve Mulder, Two Loud te Vicetone, Vice V.
 
 
Računica je jasna – dosad je objavljeno čak 59 izvođača, a do početka festivala bit će ih objavljeno još. Uz to, festival ove godine traje dan duže, točnije od 11. do 13. srpnja u Splitu, a nakon dana pauze, u utorak 15. srpnja najveće partijanere očekuje ekskluzivna završnica, Ultra Beach, ispred hotela Amfora Beach Resort na Hvaru. Organizatori podsjećaju kako su u prodaji na www.ultraeurope.com ulaznice za sva tri festivalska dana u Splitu po cijeni od 985 kuna (129 EUR) te dnevne VIP ulaznice po cijeni od 760 kuna (99 EUR), dok će najveći obožavatelji željni ekskluzivnog tuluma na plaži dobiti dodatnu priliku kupitiulaznicu za završnicu na Hvaru, nakon što se prvi kontingent karata rasprodao.
Interes za festival Ultra Europe nadmašuje očekivanja organizatora, uz sve veći broj država iz kojih se očekuju posjetitelji. Tako će, prema sadašnjim rezultatima prodaje, na festivalu plesati obožavatelji elektronske glazbe iz više od 100 zemalja svijeta.
 
„Festival Ultra Europe nije samo glazbeno događanje; to je jedinstveno iskustvo, destinacijski festival, koji posjetiteljima, osim uživanja u glazbi trenutno najpopularnijih DJ-eva svijeta, pruža i mogućnost otkrivanja hrvatske obale i Jadranskog mora kao vrhunske turističke destinacije, koje je ujedno i savršena kulisa za najsuvremeniju produkciju koja prati festival. Posebno nas veseli činjenica da ove godine interes dolazi iz još više zemalja svijeta te da su obožavatelji prepoznali naše napore da im osiguramo još bolje festivalsko izdanje“, izjavio je Joe Bašić, direktor tvrtke Adria MM Produkcija, koja je hrvatski suorganizator festivala te podsjetio kako su se među partnere festivala i ove godine upisali ORYX Rent a Car, službeni rent-a car festivala te Heineken, zahvaljujući kojem je u tijeku i natjecanje za DJ-eve na službenoj Facebook stranici festivala.
 
Što se pak DJ-a iz ove faze line-upa tiče, iako je nezahvalno tražiti najveću zvijezdu, ističe se Erick Morillo, izvođač s platinastom nakladom i brojnim singlovima na različitim glazbenim ljestvicama. Njegovi remiksevi uključuju hitove brojnih zvijezda, poput Whitney Houston ili Basement Jaxx, a vlasnik je i legendarne izdavačke kuće Subliminal Records. Već više od desetljeća, Morillo svojim beskompromisnim stilom privlači pažnju obožavatelja diljem svijeta te ostaje jedan od najznačajnijih DJ-a današnjice.
UE 2014 MASSIVE LINE-UP
 
Ni Sebastiana Ingrossa ne treba posebno predstavljati – taj je švedski DJ i producent bio trećina zvjezdanog tria Swedish House Mafia, ističe se suradnjama s poznatim kolegama, a ljubitelji elektronske glazbe trenutno jednostavno obožavaju njegov hit We come, We rave, We love, kojim će, za očekivati je, rasplesati Poljud.
 
Nic Fanciulli britanski je DJ i producent elektronske glazbe, koji je svoju karijeru započeo sa 16 godina, svirajući u lokalnim klubovima. Danas je vlasnik izdavačke kuće Saved Records, a surađivao je s Underworldom, Kylie Minogue, UNKLE-om, Locom Diceom, Joshom Winkom i Tracey Thorn. Među njegovim se hitovima ističu Round&Round, Wild, Materia i Movin’ On.
 
DJ Snake, odnosno, William Grigahcine, francuski je DJ i producent hip hop i elektronske glazbe. Poznat je po suradnji s Lady Gagom na njezinom albumu Born This Way, za što je zaslužio i nominaciju za nagradu Grammy 2012. godine. Poznat je po remiksevima pjesama Kanyea Westa, Duck Saucea, Major Lazera i Michaela Jacksona. Njegova pjesma Turn Down for What, nastala u suradnji s Lil Jonom, ostvarila je zavidan uspjeh ulaskom u TOP 10 Billboard’s Hot 100 u travnju ove godine.
 
Hot Since 82, odnosno Dadley Padley, DJ je i producent house glazbe iz Velike Britanije. Poznat je postao gotovo preko noći zahvaljujući otkazivanju opreme na afterpartyju na Ibizi. Tada je uzeo svoj mobitel i počeo miksati vlastitu glazbu, a publika je na to pozitivno reagirala. Zahvaljujući tome, stupio je u kontakt s danskim DJ-em Noirom s kojim je izbacio hit singl Let It Ride. Osim toga, njegovi poznatiji singlovi su The End i Shadows. Nedavno ga je popularni časopis MixMag opisao kao izvođača koji trenutačno donosi ogromne pomake u house žanru.
 
Kill the Noise, odnosno Jake Stanczak, njujorški je producent elektronske glazbe. Poznatiji je po imenu Ewun pod kojim je i objavio nekoliko kompilacijskih albuma. Surađivao je sa Skrillexom, Fatman Scoopom i Michaelom Angelakosom na singlu Recess koji je ušao na 57. mjesto tablice UK Singles.
 
Uz ovu najavu, uskoro se očekuje i najava izvođača koji će zabaviti publiku na tulumu Ultra Beach na Hvaru, a objavljena je i točna satnica i raspored izvođača po festivalskim pozornicama – Mainstage Ultra Worldwide, Ultra Worldwide Arena, Ultra Worlwide Arena Carl Cox & friends. Pozornica će ukupno biti pet – tri na Poljudu, jedna na Zapadnoj obali i jedna na završnici Ultra Beach.
 
Sve informacije i obavijesti mogu se pronaći na www.ultraeurope.com, službenoj Facebook stranici festivala te Twitter profilu.