Browse By

Kiril Džajkovski vodeće ime prvog dana Carnival Partyja


Jubilarno, deseto zdanje CP-a održat će se 12. i 13. veljače na Gatu Karoline Riječke, a tijekom dvije večeri posjetiteljima će se predstaviti najnoviji glazbeni trendovi. Makedonski virtuoz elektroničke i etno glazbe, međunarodno priznat glazbenik i producent, osnivač sastava »Bastion« i nekadašnji član benda »Leb i sol« Kiril Džajkovski – vodeće je ime prvog dana jubilarnog desetog Carnival Partyja u petak 12. veljače. Riječko gostovanje ovog vrsnog glazbenog artista i njegove prateće ekipe, čije se nastupe uživo mnogi već opisali kao »spektakularne i nezaboravne«, bit će premijerno, i to nakon što je njihovo eklektično spanjanje breakbeat elektronike s balkanskim »world musicom« raspametilo publiku Exita i INmusic festivala.
– Radi se o vrlo dinamičnom spoju moderne elektroničke glazbe i makedonske etno glazbe. Također, osim što ga pamtimo kao člana legendarnog makedonskog benda »Leb i Sol«, bitno je naglasiti kako je Kiril radio glazbu za desetak fimova, između ostalih i kultni »Bal-Can-Can«. Ovaj je glazbeni majstor upravo završio rad na svom novom albumu na kojemu gostuje poveća lista internacionalnih glazbenika poput Rasa Tweeda, Esme Redžepove, Nicolette Love iz »Massive Attacka«, Patricka De Santosa iz »Thievery Corporationa«, najavio je Željko Vuković u ime CP organizacijskog tima dodajući kako će upravo 12. veljače, odnosno prvu večer jubilarnog karnevalskog događaja, obilježiti izvođači iz Hrvatske i regije.
– Predstavit će se najnoviji glazbeni trendovi te publici dokazati kako u tom smislu elektronička glazba nije nimalo zanemarena. Dan kasnije, 13. veljače, bit će pak rezerviran za nastupe velikih imena elektroničke glazbe koja će premijerno gostovati u Hrvatskoj i regiji – zaključio je Vuković.
Dodajmo i kako će se nakon nekoliko »selidbi« u proteklim godinama okruglo izdanje riječkog Carnival Partyja ponovo vratiti na Gat Karoline Riječke, a organizatori već najavljuju ludi karnevalski ples zbog kojega će grad na Rječini ponovo posjetiti brojni posjetitelji iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva.
Piše: Dea DEMIĆ, NOVI LIST