Browse By

Kiril Džajkovski u Aquariusu!


Kiril Džajkovski, prateći sastav i specijalni gosti stižu u Aquarius 27. siječnja 2010! Makedonski glazbenik i producent gostovao je u Zagrebu na T-Mobile INmusic festivalu 2009. ispred prepunog noćnog stagea, a da je majstor za nezaboravnu koncertnu atmosferu potvrdit će nam u siječanjskom koncertu u Aquariusu. Kiril nastupa sa deseteročlanim bendom, a po prvi put u Zagrebu, sastav će biti pojačan novim članom, MC-em i pjevačem Ras Tweedom.
Među Kirilovim radovima najpoznatija su solo izdanja u kojima kombinira makedonski etno sa elektronikom. Smatraju ga pionirom \“balkanske elektronike\”, a danas je najuspješniji i najcjenjeniji glazbenik (elektroničke glazbe) s ovih prostora. Njegov stil kombiniranja elektronike i makedonskog etna, kojeg prožimaju utjecaji sa cijeloga Balkana datira od ranih devedesetih i otada uživa samo najbolje kritike. Kirilove stvari uključivane su u brojne kompilacije (Bushwacka, Dreadzone, Danny Briottet -Renegade Soundwave, Nathan Coles i mnogi drugi). Upravo je završio rad na novom albumu, još jednom eklektičnom i sofisticiranom spoju breakbeat/dub/stepa i balkanskih melodija.
Na albumu sudjeluju i druga internacionalna imena poput Ras Tweeda (Kruder&Dorfmeister), Esme Redžepove, Nicolette Love (Massive Attack), Patrick De Santos (Thievery Corporation), MC Wasp and TK Wonder.
Kiril je jedan od osnivača benda Bastion i jedan od članova legendarnog makedonskog benda Leb i sol. Osim navedenoga, Kiril piše glazbu za film, TV i kazalište (\‘Dust\’- Milcho Manchevski, \‘The Great Water\’- Ivo Trajkov / Best Soundtrack Award Valencia Film Festival 2005 /, Balcancan – Darko Mitrevski, ‘Shadows’ – Milcho Manchevski. kazalište: ‘Proud Flesh’ – Aleksandar Popovski / Best Music Award, Voydan Chernodrinski Theatre Festival 2001 /, suvremeni balet ‘La Capinera’, – Michele Merola / Special Music Award, Purgatorije Mediterranean Theatre Festival 2007).
– Ulaznice uskoro u prodaji u CD shopu Aquarius i na blagajni kluba Aquarius po cijeni od 110 kn (130 kn na dan koncerta).