Browse By

Jubilarna sezona Papaye za nove rekorde

Papaya
Hrvatska je i ove jeseni udarna turistička tema u svijetu. Srušeni su brojni rekordi, Hrvatska je prema povećanju broja noćenja najuspješnija zemlja Mediterana. Destinacija grada Novalje ostvarila je 7 % više dolazaka turista u odnosu na prošlu godinu. Klub Papaya pronijela je glas svijetom o vrhunskoj destinaciji zabave.
Američki magazin Business Insider uvrstio je Zrće među deset najboljih plaža na svijetu za zabavu. Bilo je to nedavno, ni ne sluteći da će rezultati koji su objavljeni proteklih dana srušiti sve rekorde. Živjeli smo jednu od najboljih sezona od osnutka države. U proteklih jedanaest godina od otvorenja Papaye i Aquariusa uloženi su iznimam trud u podizanje destinacije koja je danas poznata i priznata u cijelom svijetu, a koju su i ovog ljeta posjetili gosti iz čak 80 zemalja svijeta. Turistička Zajednica Grada Novalje ostvarila 7 % više dolazaka gostiju u odnosu na prethodnu, isto rekordnu godinu. Ostvareno je 1 014 094 noćenja u prvih osam mjeseci 2012. Ovoljetna je sezona trajala više od 100 dana, od 01. lipnja do 10. rujna, što je u odnosu na lani produženje za čak četiri tjedna s tendencijom daljnjeg produženja sezone već iduće godine, što je izuzetno dug period za ovakav tip turističke ponude.

FOTO: Jubilarna sezona Papaye za nove rekorde

Višegodišnjom promocijom ne samo u medijima, već i prisustvom na najvećim turističkim manifestacijama poput The World Travel Market u Londonu, glazbenim konferencijama ADE u Amsterdamu i WMC u Miamiju, suradnjom sa 30tak svjetskih turističkih agencija, dovođenjem najvećih DJ-a, producenata, glazbenika, turističkih i festivalskih promotora, plaža Zrće postala je hrvatski najbolji turistički proizvod.
Brojni su mediji i ovog ljeta izvještavali o fenomenu Zrća, o plaži na kojoj zabava ne prestaje, na plaže na kojoj nema kriminala i nereda, na kojoj nema nacionalnih ni rasnih različitosti, na plaži gdje se mladi vole i zabavljaju, na plaži na kojoj gostuju vodeći DJ-i svijeta poput Armina Van Buurena, Carl Coxa, Axwella i drugih. O Papayi su izvještavali Daily Mail, RyanAir Magazin, The Sun, Cosmopolita, BBC, Channel 4, SB TV, MixMag, francuska nacionalna TV, te brojni drugi mediji regije i svijeta.
Izvrsni turistički rezultati pokazatelj su pravog puta razvoja destinacije, pokazatelj su kako se jedan brend sustavnim i temeljitim radom može izdignuti iz lokalne sredine i ostvariti vrhunsku promociju u svijetu.
Klub Papaya zahvaljuje svim posjetiteljima, građanima grada Novalje i otoka Paga, medijima i svim građanima Hrvatske na doprinosu vrhunskoj sezoni koja je iza nas.