Browse By

Jinx, Darkwood Dub i Petrol na "Main Stageu" Exita!


Svake godine Exit promovira izvođače iz regije, one manje poznate, ali i one velike po regionalnim, a i europskim okvirima. Na ovogodišnjem Main Stageu Exit festivala, prije nastupa najvećih zvijezda svijetske glazbene scene, očekuju vas svirke omiljenih bendova sa ovih prostora! Na glavnoj pozornici Exit Festivala nastupiti će grupa JINX, kao i tri sjajna benda iz Srbije – Petrol, Darkwood Dub i S.A.R.S.
Nastup na Exitu potvrdio je i čitav niz domaćih i regionalnih izvođača, koji će od 7. do 10. srpnja prašiti po pozornicama Exit festivala. Pored već najavljenih Partibrejkersa, Irie FM, The Good Guysa, Gramophonedziea i Svi na pod, na Exit 2011. dolaze i Atheist Rap, Killo Killo, Kandžija i Ringišpil.
Jedan od najbitnijih bendova regionalne scene, ustoličeni na granici između mainstreama (za koji su bili previše alter) i altera (za koji su bili previše mainstream), Jinx dolazi na Main. Radiofoničan, pitak, pametan pop koji se lijepi za uši, osigurao je bendu publiku na cijelom području ex-Yu. Jinxi su trenutno fokusirani na promociju albuma “Diksilend” u regiji, i smatraju da je ovo najbolji trenutak da se predstave na glavnoj bini Exita.
Darkwood Dub novi je bend izdan na Exit etiketi powered by Tuborg. Novi singl „Nešto sasvim izvesno“, u kojem gostuje legendarna diva Bisera Veletanlić, objavljen je za besplatno preuzimanje na siteu exitmusic.tv, a bend će do svog nastupa na festivalu na Exit etiketi izdati i novi album, koji će promovirati upravo na festivalu.
Zvijezde nove srpske scene i vlasnici albuma “Nezgodno vreme opasni dani”, beogradski psihodelični  trio Petrol, osim toga što će novi album objaviti na Exit etiketi, bit će i zvijezde Main Stagea Exit-a 2011. Ljubimci kritike i publike s profinjenijom muzičkim ukusom na glavnoj pozornici stajat će rame uz rame sa svjetskom glazbenom indie aristokracijom.
Beogradski S.A.R.S. je svojim singlom „Buđav lebac“ u najkraćem roku ostvario nevjerojatno veliku popularnost na ovim prostorima. Uspjeh i prihvaćenost ove pjesme je poseban fenomen, a ako više od 100 koncerata od objavljivanja njihovog albuma 2008. nisu najbolji dokaz za njihovu popularnost, koliko ih publika voli dokazat će ovog ljeta na Mainu.
Dvadesetšestogodišnji hip-hoper i borac za pravdu iz Osijeka, Kandžija, poznat po eklektičnom zvuku i iskrenim stihovima, predstavit će nam na Exitu novi album planiran za sredinu 2011, “Koktel od rakije”.
Nezaboravne zabave na festivalu očekuju se i od novosadskog punk sastava Atheist Rap, ali i od funk i reagge benda Killo Killo. Novosadsku ekipu upotpunit će i mlada  punk/reagge/ska grupa Ringišpil, koja ovih dana objavljuje svoj album za besplatno skidanje na Exit etiketi.
WeShareMusic je kampanja Exit Festivala koja obuhvaća promociju izvođača, s posebnim akcentom na domaće i regionalne bendove, kroz niz različitih akcija. Exit Label powered by Tuborg postoji od 2009. godine i do sad je na njemu objavljeno 20 izvođača. Godinama unazad Exit organizuje natječaj Play@Exit kao prostor za nove i nedovoljno afirmirane bendove na Exit Festivalu. Prošle godine pokrenuta je Exit Muzička konferencija i započeta suradnja s drugim europski festivalima s ciljem promocije domaće i regionalne scene i razmjene bendova. Sve ove pojedinačne akcije od 2011. uobličene su u cjelinu pod nazivom WeShareMusic.
JEDNODNEVNE ULAZNICE ZA EXIT PO PRVI PUT U REGIJI
Od ove godine u regiji se konačno uvodi prodaja jednodnevnih ulaznica za Exit.
Počevši od 20. travnja u ponudi će se naći ulaznice po slijedećim cijenama koje ostaju iste do Exita:
Četvrtak: 215 kn
Petak: 215 kn
Subota: 250 kn
Nedjelja: 215 kn
Za razliku od festivalskih jednodnevne ulaznice neće biti personalizirane, što znači da mogu biti I lijep poklon iznenađenja za prijatelje.
Cijena festivalske ulaznice iznosi 550 kn, dok je mjesto u kampu 185 kn.
Službena prodajna mjesta Exita su sljedeća:
Dallas Music Shop, Teslina 14, Zagreb
Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
ShoeBeDo Portanova, Svilajska 31a, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M.Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik
Dallas Music Shop, Carera 72, Rovinj
Više informacija na:
www.exitfest.org
http://bit.ly/ExitHrvatska
www.facebook.com/exithr