Browse By

Jamiroquai na Exitu!


Predvodnici acid jazz i funk pokreta, razigrani Jamiroquai, na čelu s pjevačem Jay Kayom, čiji entuzijazam godinama ne slabi, potvrđeni su kao headliner Exit festivala 2011. Karijera Jamiroquaia traje čitavih devetnaest godina pa ne čudi obilje hitova koje ovaj plesni spektakl zna iznijeti pred svoju publiku.
Pored starijih singlova, ovaj britanski sastav će nam na Petrovaradinskoj tvrđavi predstaviti i svjež materijal sa svog sedmog po redu studijskog albuma „Rock Dust Light Star”, izdanog u studenom 2010.
Osnovani davne 1992., Jamiroquai su se probili na svjetsku pozornicu zajedno s ostatkom britanske jazz funk i acid jazz scene, rame uz rame s velikanima pokreta poput Incognito i The Brand New Heavies, ali daleko ih prevazilazeći u popularnosti. Njihov prvi singl „When You Gonna Learn“ lansirao ih je u vidokrug agenata izdavačke kuće Sony, koji im 1993. izdaju album prvijenac “Emergency on Planet Earth”. Postaju popularni već sljedećom pločom „The Return of the Space Cowboy“, ali im planetarna slava dolazi s „Travelling Without Moving“, izdanog 1996. godine. Njihov hit “Virtual Insanity” postaje vrhunac večeri svake plesne dvorane, a Jay Kay prepoznat kao jedan od omiljenih vokala acid jazza pa i cijelog popa. Devetnaest godina po osnivanju, Jay Kay i ekipa dokazuju postojanost svog sebi svojstvenog izraza, bojanog godinama funk, electro i čistim pop dionicama. Kombinacija lepršavog glasa i zanimljivih odjevnih kreacija omogućila im je iskakanje iz šablone i rezultirala karijerom prepunom hit singlova, poput „Cosmic Girl“, „Love Fool“, „Little L“.
Poslije 25 milijuna prodanih albuma, Grammyja osvojenog 1997. godine, mora suludih šešira i uspješnog i vrlo posjećenog koncerta u Puli, Jay Kay će nam se pridružiti na glavnoj pozornici Exit festivala, nadamo se spreman ponoviti dobar provod od prije šest godina u Areni. Posljednji album „Rock Dust Light Show“, koji će se zasigurno naći na repertoaru, na radost mnogih se vraća korijenima i početnom zvuku Jamiroquaia, dakle disco funka koji mami na njihanje kukovima. Čak i poslije toliko dugoročne i nagradama ovjenčane karijere, Jamiroquai i dalje važe za bend koji daje sve od sebe na nastupima, što će se, nadamo se, dogoditi i Exit festivalu, pred morem fanova spremnih ponovno zaplesati s Jay Kayom, vječitim dječakom.
Potvrdom nastupa na Tvrđavi, Jamiroquai se pridružuje headlinerima Exita 2011, kao što su Arcade Fire, Pulp, Portishead, Grinderman, Underworld, Deadmau5, dok lista izvođača raste svakog tjedna. Exit festival će se po dvanaesti put 7. – 10. srpnja 2011. održati na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.
Koncerti s Exita na exitmusic.tv i IPTV
Snimkom koncerta Klaxonsa s prošlogodišnjeg Exita u utorak, 22. ožujka počelo je emitiranje snimljenih nastupa s tri najveće festivalske pozornice na Exitu 2010. Na dobro poznatoj adresi www.exitmusic.tv, sve do početka novog izdanja Exita u srpnju, svakog utorka i petka posjetitelji stranici moći će pogledati novi koncert s Dance Arene, Main stagea ili s Fusiona.
Osim koncerata, na stranici će se moći pogledati i najzanimljiviji, ekskluzivni intervjui koje smo napravili s najvećim zvijezdama koje su prošle godine nastupale na Tvrđavi.