Browse By

IMPULSE TRIBINE

Predstavljamo Vam treću tematsku cjelinu Impulse festivala, koja će službeno započeti tribinom s temom Autorska prava u glazbi, u srijedu, 19.03.2014. u 19 sati (klub Palach) u Rijeci.

Želja nam je u skopu Impulse festivala potaknuti dijaloge o (uvijek) važnim pitanjima u glazbenoj industriji i organizaciji glazbenih događaja, a idealno mjesto za to bit će naše dvije Impulse tribine s renomiranim gostima, uz koje ćemo otvoriti, a nadamo se dijelom i odgovoriti na neka od aktualnih pitanja autorskih prava u glazbi i izazova klupske glazbene scene. Gosti iz različitih profesija govorit će o temama poput zaštite intelektualnog vlasništva u RH, posebnosti zaštite autorskih i srodnih prava u glazbenim djelima, načina na koje se štite autorska prava glazbenika u RH, usporedbi hrvatskih s inozemnim praksama, zaštita autorskih prava iz pozicije glazbenika i organizatora koncerata, (ne)zadovoljstva postojećom zakonskom praksom, alternativa i mnogih drugih.
Mjesto: Palach, Brigadirski
Dan i datum: srijeda, 19. 3. 2014.
Početak: 19 h
Sudjeluju:
doc. dr. sc. Ivana Kunda (Pravni fakultet u Rijeci)
Milan Majerović Stilinović (HDS – ZAMP)
Romana Večerić (HDS – ZAMP)
Olja Dešić (HGU Rijeka)
Vedran Meniga (Seasplash festival)
Damir Batarelo (Savez udruga Molekula)
Moderator:
Zoran Baljak (SKC Rijeka)

#2 IZAZOVI KLUPSKE GLAZBENE SCENE

Jedan od željenih ciljeva Impulse festivala jest međusobno povezivanje sličnih i srodnih kako osoba tako i organizacija koje se bave glazbom. Prilika je to da na jednom mjestu sagledamo temu klupske glazbene scene u cjelini; počevši od problematike organizacijskog dijela, promocije, pitanja publike, usporedbi iz više pozicija (relacije organizator-klub-publika), medijskih reprezentacija, uvjeta općenito te da uz poneki savjet pokušamo riješiti konkretne  probleme, ukoliko oni uopće postoje. Ujedno, dotaknut ćemo se čarobnog trokuta Ljubljana-Zagreb-Rijeka i vidjeti stanje stvari po pitanju ponude, ali i potražnje kako domaće tako i inozemne glazbe.
Mjesto: Palach, Brigadirski
Dan i datum: Subota, 22.03.2014.
Početak: 19.00 h
Sudjeluju:
Irena Povše (Buba Booking, Ljubljana)
Mate Škugor (Žedno uho, Zagreb)
Miran Rusjan (Moonlee recodrs / Indie- grad, Ljubljana)
Bojan Bojkov (Lynx Lynx Music, Zagreb)
Danijel Badanjak (klub Močvara, Zagreb)
Goran Boneta (PUK, Rijeka)
Moderator:
Željko Pendić (Distune promotion, Rijeka)
Klik na Facebook event!  Vidimo se u Palachu!

Više informacija o festivalu

Iza naziva Impulse stoji višednevno festivalsko događanje kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njezinog glazbenog segmenta.
Manifestacije koje će se odvijati tijekom trajanja festivala kroz različite medije i događaje (izložbe, koncerti, filmovi, tribine, sajam ploča) bave se glazbom koja je okosnica i poveznica festivala, a promišljanja glazbe kroz različite umjetničke forme i medije otvaraju nove, drugačije poglede na samu glazbu te općenito na koncertnu i klupsku kulturu.
U duhu toga je i slogan: Music is everywhere, koji na jednostavan i međunarodni način komunicira i zaokružuje programsku shemu festivala.
Impulse je ujedno i projekt kojim započinje suradnja između udruge Diston i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, koji su ujedno i organizatori festivala.
Festival će se održavati na sedam riječkih lokacija: Mali salon, Palach, Tunel, Život, Art-kino Croatia, Klub.-Rijeka, Kružna ulica.