Browse By

I Benny Benassi na Zrću

Posljednji u nizu velikana elektronske glazbe koji ovo ljeto gostuju u ljetnoj rezidenciji kluba Aquarius jest talijanski DJ Benny Benassi, koji će na Zrću zasvirati 10. kolovoza. Ovaj slavni Dj radi i kao producent sa svojim rođakom Alleom Bannasiem, glazbenikom i poznatim aranžerom,s kojim je prošle godine zaradio i Grammy nagradu za remiks pjesme Public Enemyja „Bring the Noise“.
Na scenu se probio s hitom„I feel so fine“ na KMC-u s kojim je dospio na prvo mjesto britanskih ljestvica u 2001.godine. nakon toga u projektu svom The Biz project-u  orijentira se na electro, techno, house zvukove sa nijansama minimala. Prvi single iz tog projekta „Satisfaction“ iz 2002. napravio je „boom“ na europskim ljestvicama Velike Britanije, Njemačke i Francuske. Stvar su na svojim setovima počeli vrtiti mnogi DJ-i,  a produkciju su nahvalili Timo Maas, Carl Cox, Darren Emerson, Roger Sanchez, Boy George te Paul Oakenfold.
Inače, dvojac Benassi remiskirao je etablirane glazbenike među kojima su i Outkast, David Guetta, Moby, Goldfrapp, Paul Oakenfold te Faithless.
zrce3_velika
Očekuje nas još jedno vruće ljeto na Zrću
Benassijev solo debi bio je album Hypnotica, koji je krajem 2004.godine dobio priznanje na najprodavaniji talijanski album izvan zemlje,a vrlo skoro uslijedio je i Pumphonia. S obzirom da je često surađivao s vokalima Paulom Frenchom i Violetom, koji su djelovali pod imenom The Biz, Benny i rođak Alle osnovali su grupu Benassi Bros, kojim su htjeli promovirati svoje vokaliste. Iz tog projekta iznjedrili su se brojevi „Illusion“ i „Hit my heart“ , koji je „braći“ donio nevjerojatne uspjehe na europskim chart listama. Studijski album „…Phobia“ iz 2005. praćen singlovima „Every Single Day“ i „Make Me Feel“ rasprodan je u Francuskoj. Dio melodije iz pjesme „Feel Alive“ baziran je na remiksu rifa glavne gitare iz Claptonove „Layle“.
Ali i prije Grammyja Benny je primio višestruka priznanja za svoj rad. Izuzetno uspješna za njega bila je 2003.godina kada je osvojio je nekoliko prestižnih nagrada; najbolji uradak u izboru Ministry of Sound Radia koji je birao 100 najboljih dance produkcija, najbolji uradak u izboru DJ Mag-a, otriće godine u izboru Italian Dance Music Awards, otkriće godine u dance glazbi na Italian DMA i nominacija za svjetsko otkriće godine u izboru NRJ Awards (Francuska).
Godinu dana nakon toga, Benny je na prestižnim nagradama Dancestar u Miamiju zaslužio tri nominacije, a osvojio je nagradu za najbolji videospot. Na DJ Mag Top 100 ljestvici 2004. dolazi na 18. mjesto što je bio najbolji novi ulaz te godine, a album Hypnotica iste godine je jedan od najprodavanijih u cijeloj Europi. Benny je prvi europski DJ koji je radio slavnu kompilaciju Subliminal Sessions –  šesto izdanje.
Benassijev novi album “Rock n Rave” sadrži pjesme u kojima je surađivao s glazbenicima kao što su Black Box, Farenheit, Dino Lenny, Mia J, Public Enemy, Channing  i Iggy Pop. Također tu su njegove nove vlastite produkcije koje kao singlovi izlaze na njegovoj etiketi Pump-kin, osmišljenoj na način da omogući mladim DJ-evima i producentima proboj na svjetsku elektronsku glazbenu scenu.