Browse By

Hurts osvojili Zagreb


U nedjelju se održao dugoočekivani koncert britanskog dvojca Hurts koji je u sklopu svoje jesenske turneje premijerno nastupio u Zagrebu. Dvojac je publiku u Boćarskom domu oduševio u trenu kad je stupio na pozornicu, a euforija koncerta se u obliku brojnih snimaka i fotografija koje na Facebook i YouTube stavljaju obožavatelji još uvijek nastavlja.
Koncert je u 20 sati otvorila domaća grupa Nipplepeople koja je nastupila ispred zavidno popunjene dvorane. Sa svojim najvećim hitovima “Sutra” i “Broj” taj je futuristički elektro pop dvojac dokazao da je pravi izbor za spektakularan početak večeri.
Nakon prve izmjene kad je već vruće raspoloženje u iščekivanju sljedećih glazbenih iznenađenja sve više raslo, britanska je grupa The Heartbreaks unatoč kraćem glazbenom putu opravdala svoj nastup prije zvijezda večeri. “Manchesterski Indie” pomladak je prvijenca “Liar my Dear”, a u svojoj je romantičnoj maniri ubrzo privukao pozornost glazbenih kritičara. Časopis Independent ga je između ostalog proglasio prekrasnim prvijencem. Duet Hurts ih je u sklopu jesenske turneje pozvao na sudjelovanje, a raznoliki žanrovski spoj pokazao se kao živopisno glazbeno iznenađenje.

Tek nekoliko minuta nakon 22 sata, kad se dvorana na nekoliko sekundi naelektrizirano utišala, a nakon toga je publika počela vrištati od ekstatičkog iščekivanja – na pozornicu su stupili Adam i Theo! Zvijezde večeri su u do detalja kreiranim odijelima, kao što se i očekivalo, nakon pulsirajućeg intra počeli s pjesmom “Silver Lining” i u trenutku je bilo jasno da se u dvorani skupila uistinu predana publika. Kao što su za jesensku turneju obećavali, njihov je nastup nadgrađen plesnim nastupima i impresivnom instrumentalnom potporom te je sve skupa bilo zamotano u estetski paket sad već dobro prepoznate “Hurts estetike”.
Za vrijeme pjesme “Illuminated” obožavatelji su na Theov poziv upalili svoje mobitele i osvijetlili dvoranu.
Nakon pjesme “Stay”, predzadnje pjesme večeri, ekstatička ih je publika uzvicima »Hoćemo Hurts!« i vibrirajućim aplaudiranjem uspjela dozvati natrag i oni koji su slijedili redoslijed otpjevanih pjesama dobro su znali da će s posljednjom pjesmom “zaboljeti” do kraja – oprostili su se hitom “Better Than Love”.