Browse By

Hrvatska dobiva Fresh Island Festival


Pioniri R’n’B i HIP-HOP scene u Hrvatskoj ali i šire regije, ugledni internacionalni promotor i DJ Phat Phillie, hrvatski hip-hop ambasador i kreativni izvođač Bizzo Bodega iz Bolesne braće, poznati event manager Damir Stupnišek Stupni te PR stručnjak i promotor R’n’B kulture Adnan Mehmedović-Medo udružili su snage u A4 konzorcij kako bi hrvatskoj, regionalnoj i internacionalnoj publici predstavili novi, prvi i svježi r’n’b i hip-hop festival- FRESH ISLAND FESTIVAL.
NAKON više od 1000 organiziranih događaja u Hrvatskoj, bogatog promotorskog, event/marketing i artističkog iskustva te preko 150 uspješno odrađenih koncerata , nastupa domaćih i internacionalnih priznatih umjetnika (Grammy nagrađivanih) poput Busta Rhymes, Redman & Method Man, Montell Jordan, Nina Sky, DJ Premier, Jazzy Jeff, Blackstreet, DJ Tony Touch, Onyx, Ghostface Killah, MOP i mnogi drugih – konzorcij A4 odlučio je predstaviti FRESH ISLAND FESTIVAL , prvi festival takvog tipa u široj regiji. Prvi sličan festival nalazi se u Češkoj „Hip-Hop Kemp“, odnosno „Frauenfeld“ u Švicarskoj.
ŠVICARSKA IMA FRAUENFELD, ČEŠKA IMA HIP-HOP KEMP, HRVATSKA DOBIVA FRESH ISLAND FESTIVAL.
Švicarski Frauenfeld potiče još iz daleke 1987.g. i danas okuplja preko 100 izvođača na 10 različitih pozornica, te 100 000 gostiju iz čitavog svijeta. Kroz svoje festivalsko postojanje, Frauenufeld je ugostio najveće svjetske hip-hop ikone poput Jay-Z, Kanye West, Eminem i Snoop Dogg-a. Češki Hip-Hop Kemp je drugi najveći r’n’b i hip-hop festival na svijetu sa zavidnim imenima koja nastupaju na njemu poput The Roots, Redman i dr. Po uzoru na ta dva mega festivala, ali opet drugačiji i jedinstveniji jer se čitava radnja zbiva na našoj prekrasnoj obali, publika će već ovo ljeto moći uživati u svojim idolima i malo drugačijem glazbenom ozračju na kakvo niste navikli na hrvatskim festivalima.
NEKA Vaš prvi bijeg na more u 2012 g. bude vikend između 5.-8. srpnja kada će na sada već svjetski popularnoj plaži Zrće, u klubovima Papaya i Aquarius, na 3 pozornice predstaviti mnoga poznata domaća i svjetska imena r’n’b i hip-hop scene. ODBROJAVANJE za prvi r’n’b i hip-hop festival započet će europskom FRESH ISLAND FESTIVAL promo turnejom iz koje izdvajamo nastup i pozornicu u sklopu Exitovog (Exit tim) zimskog festivala BIG SNOW na planini Kopaonik. Na najvećem zimskom festivalu u regiji Big Snow-u, u sklopu pozornice Fresh Island nastupit će Ms. Dynamite (Brit Award, Mobo Award), DJ Phat Phillie, Bizzo Bodega i gosti. Zagrebačka publika će zaplesat u Fresh ritmu na sveukupno četiri Fresh Island party-ija u Zagrebu u sklopu kojih će moći osvojiti svoj primjerak ulaznice.
PRVE objave imena izvođača najavljena su za mjesec veljaču kada će krenut i službena pretprodaja ulaznica, najprije „DIE HARD FAN“ i „Early Bird“ u limitiranim izdanjima namijenjenim samo za najveće fanove po najpristupačnijim cijenama. Ulaznice dostupne od četvrtka 2. Veljače u sustavu Eventima (eventim.hr) ili putem Papaya web shop-a.
USKORO VIŠE INFORMACIJA!