Browse By

Hartera proširena na nove tvorničke prostore

Prostori za kampiranje, meditiranje, surfanje ili, jednostavno, lješkarenje i kuliranje – samo su dio ideja koje već neko vrijeme razrađuje ekipa organizatora na čelu s Damirom Martinovićem Mrletom i Tinom Šerić. Nova hala festivala zamišljena je kao kombinacija kampa i trećeg plesnog podija.
RIJEKA – Osim moćnog line-upa, nastupa etabliranih svjetskih, ali i domaćih glazbenika, skorašnje izdanje Hartere svojim će gostima, osim standardnih festivalskih prostora, ponuditi još raznovrsnije, šire i do u najsitnijih detalja razrađene i uređene (inter)eksterijere. Prostori za kampiranje, meditiranje, surfanje ili, jednostavno, lješkarenje i kuliranje – samo su dio ideja koje već neko vrijeme razrađuje ekipa organizatora na čelu s Damirom Martinovićem Mrletom i Tinom Šerić, te koji će »harteraše« premijerno dočekati u bivšoj Tvornici papira 12. i 13. lipnja.
– S obzirom na to da će dvodnevnu Harteru ove godine posjetiti velik broj publike iz čitave Hrvatske, ali i inozemstva, odlučili smo festival obogatiti novim prostorima, odnosno do sada još neiskorištenim halama u kojima ekipa još nije imala prilike boraviti. U smjeru potpunog festivalskog doživljaja i boravljenja u prostoru tvornice čitavih dva dana i dvije noći, Hartera će ove godine gostima ponuditi poseban prostor za kampiranje, internet caffe, lounge dio sa (polu)ležajevima, elektro svetište u kojemu će se moći meditirati uz specifičan miks liturgijskih napjeva i elektroničke glazbe, najavio je Mrle i precizirao kako Harterino novo ruho, što si mogu predočiti svi oni koji su već imali prilike biti na najvećem riječkom događaju, uglavnom uključuje dio prije posljednjeg tunela na ulazu u festivalski prostor.
– Najveća hala zamišljena je kao neobična kombinacija kampa i trećeg floora koji će služiti za zagrijavanje pred glavna festivalska događanja. Naime, ondje će po prvi put biti smješten već pripremljen kamp sa sto šatora, a za ukupno dvjesto posjetitelja. Za Harterine kampere preko dana će biti organizirana i ugostiteljska ponuda, a u istom će prostoru biti smješten i svojevrsni lounge s ležajevima gdje će se preko dana moći chillati. Noću se taj prostor »pretvara« u novi, treći floor, objašnjavaju nam organizatori te spominju, na kraju, i novi muzejski prostor koji se nalazi ispod spomenutog kampa, u svojevrsnim katakombama. Naime, u suradnji s Muzejom starih računala Peek&Poke, ondje će biti postavljen dio njihove muzejske postave, a posjetiteljima Hartere omogućit će se korištenje starih kompjutora i igranje retroigara na velikom videowallu.
U ponedjeljak kreće »Oderi na Harteri«
Gledaš Harterin line-up i misliš si »Mrak! I ja bih!«…E pa možeš! – najava je to novog Harterinog natječaja »Oderi na Harteri« koji kreće u ponedjeljak, te u kojemu mogu sudjelovati svi zainteresirani bendovi i DJ-i.
– Od ponedjeljka, 27. travnja, do zaključno 11. svibnja potrebno je poslati poruku s naslovom »Prijava« na naš profil www.myspace.com/harterafest. Prijave se primaju isključivo preko MySpace stranica, koje, uz osnovne informacije, moraju sadržavati player s vlastitim autorskim radovima (za bendove), odnosno link na jedan ili više promo setova (za DJ-e). Biramo jedan bend i jednog DJ-a, a imena onih koji će dobiti priliku zasjati na petoj Harteri bit će objavljena na službenoj press konferenciji polovinom svibnja, najavili su organizatori hartere
Dea DEMIĆ, Novi list